≫ 

"Izdahnuo mi je na rukama": Ispovest majke devetomesečnog Larisa, koji je iznenada preminuo

Laris Lakatoš će biti danas sahranjen na groblju u Srpskoj Crnji

  • 23

- Lekare krivimo samo zato što Laris nije zadržan u bolnici, iako sam ponela sve stvari da ostanem sa njim. Na moje pitanje "Doktore da li je potrebno da dete ostane u bolnici?" dobila sam odgovor "Nema potrebe"- kaže neutešna majka Dragana Lakatuš (20) čiji je devetomesečni sin Laris preminuo posle naizgled bezazlenih problema sa rastom prvih zuba.

Vapaj oca Željka čiji se sin izbo 19 puta nakon što mu je preminula beba od samo 9 meseci: "Izgubio sam unuče, a i Filip je u teškom stanju" (FOTO)

Međutim u izveštaju pedijatra Opšte bolnice u Zrenjaninu, u koji je portal "Alo!" imao uvid, navedeno je da "hospitalizacija nije prihvaćena".

Laris Lakatoš će biti danas sahranjen na groblju u Srpskoj Crnji Foto: Telegraf

Devetomesečni Laris Lakatuš iz Srpske Crnje, koji je preminuo u petak uveče na putu do kikinske bolnice, prethodno je vraćen iz Opšte bolnice u Zrenjaninu.

Tamo je upućen u Dom zdravlja, u Srpskoj Crnji zbog povraćanja. Kako je napisano u izveštaju pedijatra zrenjaninske bolnice, bolest je počela oko 14 sati, povraćanjem. Larisu je prepisan "baktrim" zbog navodne infekcije mokraćnih puteva, a poslednje nedelje imao je promene oko genitalija, gde mu je konstatovan ojed.

Tuga u porodici Lakatuš Foto: Telegraf

Majka Dragana tvrdi da njen sin ranije nije bolova.

- Doktor ga je u Zrenjaninu pregledao na brzinu. Gledao mu je usta, da vidi da li zbog rasta prvih zuba ima problem. Laris je počeo da plače, pa mi je doktor rekao da mu držim ruke i noge da može da vidi. Prepisao mu je vitamine, sirupe i mnogo tečnosti. Ponela sam stvari da ostanem sa detetom, a moje pitanje "Doktore da li je potrebno da dete ostane u bolnici?" dobila sam odgovor: "Nema potrebe" - tvrdi majka koja se posle pregleda sa  suprugom Filipom (19) vratila u Srpsku Crnju.

Tragedija u Srpskoj Crnji: Otac (19) saznao da mu je preminula beba, pa se od tuge 15 puta izbo nožem na vratima bolnice

- Kada smo stigli kući, bilo je kasno. Teško je disao i nije bio pri svesti. Odmah smo otišli u Dom zdravlja u Srpsku Crnju. Kada smo stigli u ambulantu rekla sam mu: "Ne boj se sine, tu sam ja", tada je samo sklopio oči i više ih nije otvarao. Iz ambulante je odmah prevezen u kikinsku bolnicu, ali je već na putu izdahnuo. Usta su mu bila plava i otečena - kaže Dragana Lakatuš, koja se sa suprugom, stricem i tetkom odmah zaputila u kikinsku bolnicu.

Lekari kaži da su hteli da zadrže dečaka u bolnici, ali da je majka bila protiv Foto: Telegraf

Ona dodaje da je tamo pokušana reanimacija, ali da je već bilo kasno. Vest o smrti deteta roditelji su naizgled prihvatili smireno.

- Suprug Filip je smireno reagovao kada su lekari saopštili da je Laris preminuo. Odjednom se samo izgubio i tada je nastala drama. Otišao je do prijemnog odeljenja i 19 puta se izbo nožem. Oštetio je plućnu i srčanu maramicu, dok se po stomaku ubo 17 puta. Nije mogao da podnese gubotak sina prvenca - dodaje Dragana koja je sa Filipom u braku dve godine.

Ona je takođe istakla da je Filip imao operaciju na Klinici za grudnu hirurgiju Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, koja je trajala 12 sati i da sada trpi jake bolove.

Foto: Telegraf

- Lekari su nam rekli da moramo da pazimo na njega. Ima bolove, zbog čega dobija "morfijum" i "trodon" - navodi supruga Dragana.

Laris Lakatoš će biti danas sahranjen na groblju u Srpskoj Crnji.

Odbili hospitalizaciju

U zrenjaninskoj bolnici kažu da roditelji nisu prihvatili hospitalizaciju devetomesečnog sina, kao što je i napisano u izjavi lekara.

- Razumemo da su roditelji sada u posebnom stanju, ali pedijatar je hteo da zadrži bebu u bolnici, što je majka odbila- navove iz Opšte bolnice u Zrenjaninu.

VIDEO: Lončar: Država će kontrolistati diplome lekara

(Telegraf.rs/ Alo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tica

    12. septembar 2018 | 09:12

    Ukoliko je odbila da ostane u bolnici , morala je i da potpise papire na kojima to pise

  • Joy

    12. septembar 2018 | 08:53

    Pa dobro da li je vazno da pored ovako teskog i potresnog teksta vazno da nam pokazete slike njihovog doma i okucnice.Sta ste hteli time da nam pokazete?Sramota od vas.Saucesce porodici.

  • Da4a

    12. septembar 2018 | 09:15

    Meni je neverovatno da ti doktor kaze ostanite u bolnici a ti kao kazes necu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA