≫ 

Zaboravljene poruke Zorana Marjanovića na dan nestanka pevačice: Objavljen ceo dokument 3D rekonstrukcije ubistva na 29 strana (FOTO)

Nenad Šipka je u istraživanju objasnio detalje tragedije koja se desila tog 2. aprila 2016. godine u Borči

  • 0

Više od dve godine nakon svirepog ubistva pevačice Jelene Marjanović, rešenja ovog slučaja nema. Centar za forenzička istraživanja objavio je svoju verziju događaja nakon rekonstrukcije na osnovu dokaza i fotografija sa lica mesta. Naime, Nenad Šipka je u istraživanju objasnio detalje tragedije koja se desila tog 2. aprila 2016. godine u Borči.

Udarce koje je Jelena Marjanović zadobila na tlu nasipa i koji su doveli do njene smrti nisu se desili na tlu nasipa i u vodi kanala, tvrde iz ovog centra na osnovu sledećih dokaza u forenzičkoj 3D rekonstrukciji ubistva::

1. MAJICA

Pre svega, on navodi u rekonstrukciji da se na majici, u kojoj je Jelena pronađena, nalaze tragovi koji liče na krv, ali to nisu. Ovi isprekidani tragovi, nalik na krv ukazuju da nisu nastali slivanjem krvi sa podglavine, gde je Jelena imala tri rane gde je lobanja probijena, već su tragovi isprekidani.

Tragova krvi na majici ubijene pevačice pre obdukcije nema; Foto: Telegraf/centar za forenzicka istrazivanja

2. PATIKA I ČARAPA

Pošto se u istrazi navodilo da je Jelena zadobila povrede u vodi, Šipka kaže da se to nije dogodilo, jer bi u tom slučaju njena pronađena patika bila blatnjava, kao i čarapa koja je, kako je navedeno u optužnici, dodirivala mulj kanala, te se ta mogućnost u potpunosti isključuje. Prema navodima ovog centra, nejasno je kako se leva patika našla u šiblju na suprotnoj strani kanala, odvezana, kada je sa tom patikom na nozi, kako piše u optužnici, Jelena uskočila u vodu kanala.

Na čarapi nema blata; Foto: Telegraf/centar za forenzicka istrazivanja

3. LAK NA NOKTIMA

Kada je Jelena poslednji put viđena živa, imala je uredno nalakirane nokte, a kada je telo pronađeno, primećena su oštećenja laka koja su evidentno nastala usled korišćenja hemijskog sredstva. Centar za forenzička istraživanja je eksperimentalno potopio lak na plastici u varikinu, koja se najčešće koristi za uklanjanje bioloških tragova.

4. POLOŽAJ TELA

Prema optužnici Jelena je neke od povreda na glavi zadobila u nekom od uspravnih, čučećih ili sedećih položaja u kanalu, što iz Centra za forenzička istraživanja demantuju, jer na sedalnom delu trenerke nije pronađeno blato.

Foto: Telegraf/centar za forenzicka istrazivanja

Na osnovu ovog istraživanja, nameće se zaključak da Jelena nije uskakala u vodu kanala, već je na ovu lokaciju polumrtva dovezena ili doneta.

ZABORAVLJENE PORUKE ZORANA MARJANOVIĆA

Kako je priloženo u dokumentaciji za potrebe ovog istraživanja, suprug ubijene pevačice, kako se vidi u skrinšotovima poruka, ističe da je na nasipu tog dana bilo 10 ili 12 ljudi.

Zoranove poruke; Foto: Facebook/CFI doo Novi Sad

Što dalje implicira da ovaj zverski čin nije mogao da prođe neprimećeno, kako se navodi, ako se uzme u obzir da vegetacija na tom brisanom prostoru ne raste visoko.

Celu dokumentaciju istraživanja pogledajte OVDE.

(S.Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA