Imam probleme s majkom, nemojte da zovete policiju: Mladići koji su spasili devojčicu iz Tise, otkrili šta im je rekla kada su je izvukli iz vode

Videli su je kako ulazi u vodu, zastaje na sekund kao da nešto razmišlja, a potom počinje da se davi

  • 8

Učenica T. S. (15) iz Kikinde pokušala je u četvrtak kasno po podne da se utopi u Tisi, nedaleko od gradske plaže u Senti, ali su je u nameru da sebi oduzme život osujetili Senćani Miloš Bulajić (24) i Tomislav Petrović (25).

Ovi mladići zatekli su se, srećom, nedaleko od mosta i plaže sa bačke obale Tise, kada su primetili devojčicu kako ulazi u reku, a potom nestaje pod vodom.

Kobni most u Senti za dlaku odneo još jedan život: Maloletnica pokušala da se ubije na istom mestu gde je nestala Barbara Vitez

- Kolega i ja smo šetali kraj reke. Videli smo da se jedna crnokosa devojčica spušta sa keja i ide prema obali. Na sebi je imala trenerku, majicu i patike. Ništa nije ukazivalo na dramu koja je usledila pred našim očima. Da li je to bila intuicija ili nešto drugo, tek predložio sam Tomislavu da za trenutak zastanemo - priseća se Miloš Bulajić scene koja mu je još pred očima.

Devojčica je, kako kaže, na njihovo iznenađenje ušla u vodu do kolena i zastala. Kao da je nešto razmišljala. Po njegovoj proceni, nije se zadržala duže od minuta, onda je nastavila da se kreće, a ubrzo i da se davi.

Foto: Telegraf

- Tomislav i ja smo se u magnovenju pogledali i sjurili se niz kej do obale. On je bio u šortsu i skočio je u Tisu prema devojčici. Uspeo je da je zgrabi. Dodao mi ju je, nakon čega sam je izvukao na obalu. Molila je da ne zovemo policiju. Prvo što nam je rekla bilo je: "Imam probleme s majkom, nemojte, molim vas, da zovete policiju". Ispostavilo se da je devojčica iz Kikinde, da ne zna da pliva, kao i da pohađa jednu srednju školu u Senti - rekao je Miloš za Kurir.

Spasioci su se oglušili o devojčicine vapaje i odmah su pozvali policiju.

- Bolje ona da plače neko da je mi nosimo na duši. Ubrzo su se na lice mesta stvorile policija i Hitna pomoć. Pregledali su je i odneli u senćansku bolnicu. Tog kasnog popodneva, negde između 19 i 20 sati, na obližnjoj plaži bilo je još nekoliko starijih ljudi. Ko zna šta bi se sa devojčicom desilo da Tomislav i ja nismo u to vreme bili kraj Tise - iskreno priznaje Miloš.

Devojčica T. S. (15) iz Kikinde hospitalizovana je u Opštoj bolnici u Senti. Kako saznaje Kurir, na telu nema vidljivih povreda. Ona će tamo provesti još nekoliko dana, kako nalaže redovna zdravstvena procedura. U Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti potvrdili su nam da su upoznati sa ovim slučajem. Navode da nema elemenata krivičnog dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • m

    15. septembar 2018 | 18:18

    Svaka cast momci!

  • Mara

    15. septembar 2018 | 18:23

    Bravo za momke. Svaka čast sto su opste i obratili paznju na to da se nesto čudno desava. (Mnogi ne bi) to su godine vrlo osjetljive, roditelji ili udjite u njihove glave ili zatrazite pomoc strucnih ljudi. Ovo se samo ne resava. Zelim dug zivot djevojčici i da je bog i dalje cuva.

  • Deni

    15. septembar 2018 | 18:50

    Lijepa gesta momaka, sto se tice danasnje omladine, mislim da majka ima sa tobom problema jer neslusate roditelje a cast onim koji poslusaju savjete. Najgore je kad klinci misle da su odrasle osobe i da sve znaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA