Brat radnika koji je poginuo na gradilištu Beograda na vodi očajan: Stefan nas je držao na okupu, kako ćemo dalje bez njega?

- Moj bata, moje sve! Bio je duša od čoveka, samo mi znamo koliko se mučio u životu, uvek je brinuo o svima - priča Blagojević

  • 2

Milan Blagojević, brat po majci mladića koji je prekjuče zajedno s kolegom Acom Šimunovim pao sa 17. sprata kule B u Beogradu na vodi, ne može da se pomiri s teškom tragedijom u kojoj je ostao bez brata Stefana Dabetića (26), piše Kurir.

Beograd na vodi: Žao nam je zbog pogibije radnika, pomoći ćemo u istrazi

- Moj bata, moje sve! Bio je duša od čoveka, samo mi znamo koliko se mučio u životu, uvek je brinuo o svima, on je bio atom koji je držao porodicu na okupu. Ne znam kako ćemo sada bez njega. Jedina mi je uteha to što je iza sebe ostavio malenog Dušana kome ću svakog dana pričati da mu je otac bio veliki čovek - priča Blagojević.

Stefan Dabetić, Foto: Facebook/Stefan Dabetić

Milana je ova tragična vesta dočekala na gradilištu u Parizu, gde godinama radi i živi sa suprugom i trogodišnjom ćerkom.

ŽELELI SMO DA RADIMO ZAJEDNO

- Bio sam na poslu kad su mi javili. I dalje ne mogu da poverujem da našeg Stefana više nema. Iako nas je delilo više od 2.000 kilometara, čuli smo se svakog dana, imali smo toliko toga u planu, želeli smo da radimo zajedno, čak smo planirali da otvorimo građevinsku firmu. Ne znam kako ćemo sada bez njega - priča nautešni brat.

Stefan je bio veliki borac, tokom školovanja je morao da radi kako bi pomogao porodici. Svi su bili presrećni kada je završio fakultet i svojim radom i trudom dobio posao u struci.

Aca Šimunov, kolega koji je stradao sa Dabetićem, Foto: Privatna arhiva

- Nemaština nas je pratila tokom celog života, ja sam otišao u Francusku i želeo sam da jednog dana Stefan i njegova porodica dođu da žive ovde. Nikad se nije žalio, kad god bi neko od nas imao problema, on bi nas, kao najmlađi brat, tešio i govorio da će sve biti u redu - kaže Milan.

On objašnjava da su Stefan i njegova verenica Bojana nedavno dobili sina Dušana, planirali su i venčanje, ali nisu imali novca za to. Milan objašnjava da je njegov polubrat ponekad radio i 12 sati dnevno, ali, navodi, da je Stefan uvek bio savestan i oprezan u poslu.

VIDEO: Stradale radnike odnose sa gradilišta Beograda na vodi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    16. septembar 2018 | 10:17

    Laka mu zemlja. Velika tuga, dobar čovek.😔

  • Snežana

    16. septembar 2018 | 11:32

    Veoma i žao mladog čoveka i njegove porodice. asigurno je moglo da bude drugačije. Samo mi je žao što nije stavio sigurnosni pojas. To je kao kada se neko vozi kolima na kratku relaciju pa kaže neću da stavim sigurnosni pojas, brzo ću, a to bude fatalno. saučešće porodici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA