≫ 

Počelo suđenje Srbima za ubistvo na Zakintosu: Grcima žao stradalog mladića, ali tvrde da će biti objektivni

Suđenje su prisustvovali i roditelji ubijenog Hendersona

  • 0

Pred sudom u grčkom gradu Patrasu danas je počelo suđenje sedmorici srpskih državljana okrivljenih za ubistvo američkog turiste Bakarija Hendersona (23) na grčkom ostrvu Zakintos.

Pored srpskih mladića, na optuženičkoj klupi su i jedan Grk i jedan državljanin Velike Britanije poreklom iz Bosne i Hercegovine.

Oni su u ovom slučaju optuženi su za učešće u prebijanju Hendersona u noći između 7. i 8. jula 2017. godine, u klubu "Bar kod", u mestu Laganas.

Tužilac traži doživotnu robiju za Srbe zbog ubistva na Zakintosu, odbrana tvrdi: Srpski narod nije sklon rasizmu

Nastavak suđenja je zakazan za sredu 26. septembar, kao i za 1. i 2. oktobar.

Tužilaštvo traži najstrože kazne za optužene, a isto očekuju i Hendersonovi roditelji koji su prisustvovali početku suđenja.

Grčki advokati optuženih su rekli novinarima da im je žao stradalog mladića, ali da će se tokom postupka truditi da sudu pomognu da utvrdi šta je sve tragediji prethodilo.

Od sedam optuženih, pet Srba je u pritvoru u Grčkoj, dok se dvojica brane sa slobode. Grčki i britanski državljanin su takođe u pritvoru.

Optužnicom im se na teret stavlja teško ubistvo, za koje je prema grčkim zakonima zaprećena kazna doživotnog zatvora, koji međutim ne može da se izrekne mlađim punoletnim licima - u ovom slučaju prema nekoliko Srba.

Početku suđenja su prisustvovali roditelji Hendersona koji su u četvrtak preko jedne od najvećih američkih TV stanica - CBS, poručili da bi za porodicu satisfakcija bila samo maksimalna kazna zatvora za optužene.

VIDEO: EKSTREMNO UZNEMIRUJUĆI VIDEO Ubistvo uzbekistanskog MMA borca

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA