Nisam hteo da ga ubijem, nezgodno je pao na beton: Posle kobne svađe u kafani, muškarac se vratio i napao prijatelja mačetom

Obdukcija tela je po hitnom postupku naložena od Tužilaštva i nedvosmisleno je utvrdila da je Bošković preminuo od udarca tupim predmetom u temenom delu glave

  • 3

- Nijednog trenutka nisam imao nameru da povredim Boškovića. Nisam ga čak ni udario već sam ga samo odgurnuo, ali je on nezgodno pao na beton - ovako se u ponedeljak branio Marko Tarlanović (34) iz Ribara, koji se tereti za ubistvo Zorana Boškovića (55) iz ovog mesta.

Nezvanično, on je više od dva sata saslušavan pred Višim javnim tužilaštvom u Šapcu, gde je odgovarao na pitanja o zločinu u centru sela ispred kafića "M", čiji je Tarlanović vlasnik. Bošković koji je, inače, bio dugogodišnji prijatelj uhapšenog, navodno je nasrnuo mačetom na njega. Došlo je do fizičkog obračuna i Marko je usmrtio Zorana.

Detalji kobne tuče kod Šapca koja se završila smrću: Ubijeni je prišao vlasniku kafića, nešto mu šapnuo i onda je usledio krvnički fajt

Obdukcija tela je po hitnom postupku naložena od Tužilaštva i nedvosmisleno je utvrdila da je Bošković preminuo od udarca tupim predmetom u temenom delu glave. Od drugih povreda, koje bi mogle biti kobne, imao je još samo prelom nosne kosti, što objašnjava i veliku lokvu krvi vidljivu na licu mesta.

Svađa dvojice prijatelja, potpuno neočekivano za sve u Ribarima, eskalirala je u tuču i to sa krvavim epilogom. Bošković je došao u pratnji jednog prijatelja kome Tarlanović nije hteo da proda piće, zato što mu je često pravio probleme u kafiću. Na to se Bošković, koga svi u Mačvi znaju po nadimku Francuz, jako naljutio i izbila je prava tuča.

- Otišao je iz kafića "M" posle te prve svađe i obračuna, da bi se nešto kasnije vratio sa mačetom. Da li je išao kući ili je doneo iz automobila parkiranog ispred kafića, niko ne zna. U svakom slučaju, alkohol je izgleda radio svoje, pa su se potukli i tada je Bošković zadobio kobni udarac - kaže izvor.

Prema jednoj verziji, žrtva je nasrnula na Tarlanovića mačetom, pa je ovaj morao da se brani. Prema drugoj, Bošković ga je pozvao da izađe iz kafića da mu nešto kaže, a ovaj ga je udario na vratima i oborio na zemlju. Nesreća je htela da Bošković udari glavom o beton i iskrvari na licu mesta.

Marko Tarlanović, kome je juče određen pritvor, od tužioca nije skrivao detalje svađe. I očevici, kao i on, u svom prvom iskazu tvrdili su da u ruci nije imao nikakav predmet, već da je Boškovića udario pesnicom ili šakom.

Bošković je juče sahranjen na groblju u Ribarima. U selu su ga svi voleli, bio je bajker i boem i mnogi Ribarci žale za njim. Ništa manje nije im žao ni Tarlanovića, za koga kažu da je izvanredan čovek i vredan domaćin, a sada će morati da odgovara za teško krivično delo.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sta reci

    25. septembar 2018 | 10:11

    Nama ne treba rat,sami ce mo se pubijati! Tuga

  • 1-1

    25. septembar 2018 | 10:47

    Dali je isao kuci ili je doneo iz automobila pije se vozi se puca se na svakom cosku sevaju nozevi od 7-77 ovo je ogledalo drustva i celokupne nam nacije nazalost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA