Policija u velikoj akciji uhapsila 7 svojih kolega: Osumnjičeni da su primali mito na radnom mestu

Oni su od više učesnika u saobraćaju, koje su zatekli u izvršenju prekršaja, zahtevali i primali novac u različitim iznosima

  • 6

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su, u dve odvojene akcije, sedam policijskih službenika od kojih je pet osumnjičeno za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja, a dva policijska službenika zbog primanja mita.

U saopštenju je rečeno da je to učinjeno po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a u prvoj akciji uhapšeni su R.Ð. (48), S.N.(40), D.M. (38), I.Ð. (42) i Ž.P. (41), saobraćajni policajci zaposleni u Policijskoj stanici Lazarevac zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Velika akcija MUP-a: Uhapšeno 38 korumpiranih osoba, među njima i policajci i doktori (VIDEO)

Sumnja se da su, od više učesnika u saobraćaju koje su zatekli u izvršenju prekršaja, zahtevali i primali novac u različitim iznosima kako u okviru svog službenog ovlašćenja ne bi izvršili službenu radnju koju su morali da izvrše.

Takođe, sumnja se da uočene prekršaje i primenjena ovlašćenja nisu evidentirali, čime su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist, a protiv učinilaca saobraćanih prekršaja nisu sprovedeni odgovarajući prekršajni postupci.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

U drugoj akciji policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su Z.P. (42) i D.J. (38), policijske službenike Policijske stanice Stari Grad, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela primanje mita.

Sumnja se da su njih dvojica primali novac od G.Z. i B.S., osumnjičenih za krivična dela prevare, kao i od njima bliskih osoba, kako prema njima ne bi preduzimali zakonom predviđene mere i radnje.

Postoje osnovi sumnje da je Z.P. nakon izvršenog uvida u evidencije MUP-a dostavljao podatke G.Z. o osobama koje su prijavljivale krivična dela prevare, koja su, kako se sumnja, G.Z. i B.S. sa saučesnicima N.M. (36), S.J. (40) i L.J. (37) vršili na teritoriji Beograda.

G.Z. i B.S. se terete da su građane obmanjivali pri brojanju novca kod kupovine ili prodaje deviza, na taj način što su, simulirajući ponovno brojanje, zadržavali deo novca za sebe.

Foto: MUP Srbije

Nakon dobijenih podataka iz evidencija MUP-a o oštećenim građanima, G.Z. i B.S. su ih pronalazili i na njih, kako se sumnja, vršili uticaj da odustanu od podnetih krivičnih prijava, obećavajući im pritom vraćanje uzetog novca.

Svim osumnjičenim policijskim službenicima određeno je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita, po nalogu nadležnog tužilaštva, uhapšeni su i G.Z. (46), B.S. (49), N.M. (36), S.J. (40) i L.J. (37).

Njima je, takođe, određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu,rečeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivam

    25. septembar 2018 | 16:28

    Evo u Smederevu se vozi saobracajni policajac civilno motorom bez kacige i niko ga nedira cak ga kolege pozdravljaju. Saobracajci su hijene a ne policija!!!

  • Mi

    25. septembar 2018 | 15:20

    Samo 7,za pocetak trebali su jednim udarcem 77!!!!

  • Marko

    25. septembar 2018 | 17:36

    Ma dali je moguce Ma nije moguce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA