≫ 

Bio je pijan kada je zgazio sestre Mariju i Milicu dok su čekale autobus i deda Svetu na biciklu, a ovo je njegova kazna!

Stojan Nikolov dobio je 11 godina zatvora od maksimalnih 12

  • 22

Nišlija Stojan Nikolov (30) koji je 1. aprila ove godine u Knjaževačkoj ulici vozilom "opel astra" usmrtio Milicu Petrović (27), njenu rođenu sestru Mariju (24) i biciklistu Svetislava Tonića (82) osuđen je na kaznu zatvora od jedanaest godina.

Više javno tužilaštvo tražilo je da mu se izrekne maksimalna kazna koju zakon predviđa za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja od dvanaest godina ali je sud ocenio da pored otežavajućih, postoje i olakšavajuće okolnosti te da ima osnova za ublažavanje kazne.

Zgazio čoveka, dobio dve godine robije: Da li bi bilo manje žrtava na ulicama kada bi kazne u Srbiji bile oštrije?

- S obzirom na to da je optuženi priznao izvršenje dela, činjenično stanje i pravna kvalifikacija nisu bili sporni, a naše je bilo da odlučimo o kazni. Zakon predviđa za ovo delo kaznu od dve do dvanaest godina, a mi smo odlučili da bude bliža zakonskom maksimumu zbog niza otežavajućih okolnosti. Ovo je velika tragedija za sve, došlo je do smrti tri lica od kojih niko od njih nije doprineo nesreći. Milica i Marija su bile na trotoaru, bile su mlade osobe i rođene sestre što ovaj događaj čini još tragičnijim. Takođe uzeli smo u obzir da je optuženi profesionalni vozač a da je kršio saobraćajne propise, da je vozio u alkoholisanom stanju te da se kretao brzinom od 85 kilometara na čas u ulici gde je dozvoljeno 50 - kazala je obrazlažući presudu sudija Milica Grujić.

Milica i Marija Petrović Foto: Telegraf

Ona je dodala da maksimalna kazna ipak nije izrečena jer su na strani Nikolova postojale i određene olakšavajuće okolnosti.

Kriv sam, trebalo je da tog dana poginem ja: Vozač koji je sa 2 promila alkohola u krvi ubio sestre Mariju i Milicu, i Svetislava - priznao krivicu

- Cenili smo to što je optuženi u potpunosti priznao delo, što se korektno držao pred sudom te što nije ranije osuivan. Takođe, izrekli smo mu i meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina – rekla je Grujić.

Svetislav Tonić Foto: Telegraf

Sud je Nikolovu produžio pritvor do pravosnažnosti presude s obzirom na to da ima dvojno državljanstvo i pasoš Bugarske pa postoji opasnost od bekstva, te zbog visine propisane kazne kao i zbog uznemirenja javnosti.

Tužilaštvo je najavilo da će se žaliti na odluku o kazni.

VIDEO Okanović: Možemo da sprečimo pogibije ljudi poput ove u Nišu

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    25. septembar 2018 | 16:18

    Sramota

  • Ђода

    25. septembar 2018 | 16:10

    Троструко убиство из чисте бахатости (па нека је и у саобраћају), једанаест година ?! И то је закон, и то је правда ?

  • deni

    25. septembar 2018 | 16:04

    Pod jedan....Vozio je pijan sto je strogo kaznjivo,pod dva ubio starca na bicikli sto znaci da je brzina bila velika pod tri oduzeo dva mlada zivota koja su tek trebala da zive svoje snove, i dobio kaznu od 11 godina zatvora ovo se zove MADE IN SERBIA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA