Misterija smrti devojčice u vršačkoj bolnici: Dobila visoku temperaturu, počela da povraća i sutradan preminula. Tužilaštvo u Pančevu naložilo obdukciju

Reč je o porodici koja je veoma lošeg materijalnog stanja, a roditelji male M. B. imaju još šestoro dece

  • 2

Nakon što je devetogodišnja M. B. iz sela Kajtasovo kod Bele Crkve preminula u nedelju u bolnici u Vršcu jer joj je dan ranije pozlilo kad se vratila kući, a dvojica dečaka iz iste porodice završila u bolnici, tužilaštvo u Pančevu naložilo da se obavi obdukcija.

Devojčica (10) preminula u vršačkoj bolnici nakon trovanja: Njena braća prebačena na dalje lečenje u Tiršovu

Devojčica je dobila visoku temperaturu, počela da povraća, a još dva njena brata hospitalizovana su u jednoj beogradskoj bolnici.

Devojčica je navodno preminula usled trovanja Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Dete se igralo na ulici i došlo kući, gde je odjednom pala. Roditelji su videli da ima temperaturu, a počela je i da povraća i dobila dijareju. Ona je momentalno prebačena u bolnicu, ali je tamo posle jednog dana preminula - kaže izvor, upućen u istragu.

S obzirom na iznenadnu smrt devetogodišnjakinje i bolest druga dva deteta iz ove kuće, tužilaštvo je naložilo obdukciju.

- Trebalo bi da se utvrdi od čega se dete razbolelo, kao i da li je možda eventualno otrovano nečim ili je negde dobilo neki virus. Smrt devojčice je prava misterija - dodao je ovaj izvor.

Kako kažu za "Kurir" komšije iz Kajtasova, reč je o porodici koja je veoma lošeg materijalnog stanja, a roditelji male M. B. imaju još šestoro dece.

- Ona je bila jedina devojčica, ima šestoro braće, od kojih najstariji ima 18, a najmlađi šest godina, baš je nedavno krenuo u vrtić. Roditelji su jako siromašni, primaju socijalnu pomoć, ali se trude da o deci brinu najbolje što mogu - pričaju komšije.

Oni dodaju da su nesrećnu devojčicu u subotu videli na ulici.

- Igrala se s drugom decom tog dana, bila je veoma živahna, ranije nikad nije bila bolesna. Kad su je odveli u bolnicu, razbolela su se i njena braća i njih su prebacili za Beograd. Mnogo smo potreseni, bukvalno ne možemo da poverujemo šta se dogodilo i da je više nećemo videti - kaže jedan meštanin.

Roditelji očajni zbog tragedije

Roditelji M. B. teško su podneli smrt ćerke.

- Kad su saznali da su ostali bez miljenice, roditelji su gotovo poludeli od bola. Viđamo ih kako idu po ulici, u šoku su i ne dolaze sebi. Kažu da se majka onesvestila kad su joj saopštili da je devojčica umrla - dodao je komšija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ubikvitaran Fenomen

    26. septembar 2018 | 12:55

    Ja laicki pretpostavljam da je u pitanju anaerobna bakterija Clostridium Botulini, ili botulizam, što nema veze ni sa uslovima života niti sa higijensko dijtetetskim režimom, što se odnosi na gore pomenuti komentar. Klinička slika je najasna i nekoncizna te osim febrilnosti ne sadrži ništa drugo. Ali svi treba dobro da znaju da tu bakteriju mogu svi uneti u organizam putem nelontrolisanog npr sušenog ili dimljenof mesa, koje nije dovoljno termički obrađeno... A još veći je problem taj, što i da je dijagnostikovan botulizam odmah, lekari nisu tu mogli puno toga da urade, jer sve naše ustanove kubure sa anti botulinumom (što je neka vrsta andidota) što zbog retkosti ove bolesti, što zbog cene samog leka, a ponajviše zbog loše klasifikacije lekova u zdravstvu... Sasvim slučajno poznajem sve pedijatre u Vršcu I tvrdim da je ovde greška lekara minimalna, ukoliko je uopšte ima, i ukoliko je dete dobilo botulizam (što je samo moja pretpostavka). Ta znate li vi koliko ima teških i neprepiznatljivih, prevrtljivih kliničkih slika, pogotovu kod dece... A da su je lekari odmah prosledili za Beograd, onda bi se razvila polemika o sposobnostima stručnih lekara u jednoj uređenoj zdravstveno ustanovi kao što je ZC Vršac... Nažalost, ostaje da patolozi obave svoj deo posla i moje saučešće porodici preminule devojčice...

  • CQ

    26. septembar 2018 | 08:15

    Tragedija,tuga ali loši uslovi života i trovanje,dali su ti roditelji znali još nešto da rade ili samo da prave decu,decu treba i hraniti i podići a uslova nema.Sad koga kriviti,državu,lekare ili možda roditelje ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA