"Moj sin ne bi mrava zgazio": Majka brani osumnjičenog za upucavanje trudnice s leđa u Žarkovu

Za Vladimira Delića, uhapšenog zbog sumnje da je pokušao da ubije dve žene, majka je rekla da je imao psihičkih problema, ali nije nasilan

  • 5

"Moj sin ne bi mrava zgazio! Nikada se nije potukao, on ne zna ni da se posvađa ili naljuti. Nikada nije bio nasilan. Zato i dalje ne mogu da verujem da je on uradio ovo za šta ga terete, a neshvatljiva mi je i priča o tome da je to učinio jer mrzi žene."

Ovo je juče ispričala Danica Delić, majka Vladimira Delića (33), koji je uhapšen zbog sumnje da je u subotu, u beogradskom naselju Žarkovo, pokušao da ubije dve žene. Na meti su mu bile trudnica Olgica Stevanović (35), kao i još jedna prolaznica (62), a ranio ih je pucajući iz improvizovane olovke-oružja.

Užas u Beogradu, trudnica upucana s leđa: Napadač joj je prišao i ispalio jedan metak

Danica Delić živi sa sinom Vladimirom u porodičnom stanu u Miloja Zakića, u Žarkovu. Suprug joj je, kako kaže, umro pre desetak godina, a stariji sin je otišao od kuće, oženio se i živi sa suprugom, u drugom stanu.

- Vladimir i ja smo ostali sami. Mnogo smo se mučili da bismo preživeli. Moja penzija je 11.000, a Vladimir je imao očevu penziju. Dodeljena mu je trajno, jer je bolestan. Jednostavno, dogodilo se nakon svih onih ratova i bombardovanja da je "pukao". Zapao je u depresiju, ali nikada nije pravio probleme i redovno je pio lekove - priča Danica.

Majka tvrdi da je njen mlađi sin oduvek bio "dete za primer" i da ona o njemu nema nijednu negativnu reč.

- Bio je veoma poslušno dete i dobar učenik. Uvek tih i miran.

Ranio trudnicu i 62-godišnju ženu Foto - Ilustracija: MUP

Danica Delić kaže da joj je prosto nepojmljivo to da njen sin mrzi žene, jer je previše emotivan.

- Nikada tako nešto nije izjavio, naprotiv. Imao je devojku, sa kojom je bio u vezi sedam ili osam godina.

Novi detalji stravičnog napada na Čukarici: Teško povredio trudnicu i baku iz improvizovane pucaljke

Majka još manje veruje u priču da je njen sin u policiji rekao da mrzi i nju.

- To je nemoguće! Pa, Vladimir je veoma vezan za mene od malih nogu.

O svemu onome što se dogodilo u subotu i za šta se njen sin tereti, majka Danica ništa ne zna. Vladimir je tog dana, kaže Danica, bio napolju. Kad je uveče došao kući, ponašao se normalno. Međutim, posle nekog vremena, začulo se lupanje na ulaznim vratima porodice Delić.

- Kad sam otvorila, šokirala sam se. Policija mi je bila na vratima, a Vladimiru su na rukama bile lisice - nastavlja Danica.

Vladimirova majka i dalje tvrdi da njen sin nije uradio ono zašta ga terete. Veoma brine o njegovom stanju, tim pre jer se nalazi u pritvoru, gde, kako kaže, nema ni lekove.

BRANI SE ĆUTANJEM

Zbog sumnje da je izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, Vladimir Delić priveden je na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu. Kako saznajemo, on se branio ćutanjem, a nadležni sud mu je odredio pritvor do 30 dana.

NIKAD ORUŽJE NIJE DRŽAO

Prilikom hapšenja, policija je kod Vladimira Delića pronašla improvizovanu hemijsku olovku - oružje kojim je, kako se sumnja, izvršio krivična dela za koja se tereti. Njegova majka Danica Delić kaže da o oružju ništa ne zna:

- Ne znam odakle mom sinu takva naprava. Pa, on nikada nije u rukama držao pištolj - zaključila je Danica.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    26. septembar 2018 | 16:41

    Da se ne lazemo gospodjo,vas sin je za psihijatriju!!!!

  • Sladja

    26. septembar 2018 | 14:59

    Nebi mrava zgazio a uzeo pistolj u ruke i pucao, ko zna sta bi taj sve bio spreman da uradi pa cak i mamu koja ga brani da ubije, jes da je ljubav prema svom djetetu jaca ali neka razmisli i ona, i ta je zena necije dijete i zivo bice koje nosi zivot u sebi!!!

  • Neša

    26. septembar 2018 | 15:15

    Mrava ne bih zgazio ali zato bi gazio ljude i puca na njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA