≫ 

"Tu je živeo moj dever. Imao je troje dece, svi su umrli u toj kući": Komšinica tvrdi da je mala Milica živela na ukletom imanju u Beloj Crkvi

Komšinica navodi da se pre pola veka dogodila tragedija slična ovoj koja je pogodila porodicu Bogdan

  • 1

Misteriozna smrt male Milice Bogdan (9) iz Kajtasova zavila je celo selo u crno. Devojčicu koju meštani sela kod Bele Crkve opisuju kao nasmejanu i vedru, uvek spremnu za igru i druženje, porodica danas sahranjuje.

Iako potreseni i u bolu, familija i komšije ne mogu da se otmu utisku da je Miličina smrt došla kao grom iz vedra neba. Sumnja se da je uzrok smrti trovanje vodom iz bunara. Međutim, meštanka koju smo sreli tvrdi da je reč o ukletoj kući.

Devojčica (10) preminula u vršačkoj bolnici nakon trovanja: Njena braća prebačena na dalje lečenje u Tiršovu

- Tu je živeo moj dever. Imao je troje dece, ali su svi do jednog umrli u toj kući - kaže kuma porodice Bogdan.

Dragan Popović, direktor Centra za socijalni rad u Beloj Crkvi, kaže da za sve godine koje živi u tom mestu nije bilo problema sa vodom, ni u Beloj Crkvi, ni u okolini.

Iznenadna smrt deteta zatekla je sve; Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

- Porodica prima socijalnu pomoć, ogrev i pakete s hranom. Užina i knjige za decu su besplatne. Milica je bila veoma društvena, kao i ostala deca. Njeni roditelji, posebno otac, na nadnicu rade sve poljoprivredne poslove, majka održava higijenu i brine se oko kuće - navodi Popović i dodaje da će Centar pokriti i trošak sahrane.

Misterija smrti devojčice u vršačkoj bolnici: Dobila visoku temperaturu, počela da povraća i sutradan preminula. Tužilaštvo u Pančevu naložilo obdukciju

Ona navodi da se pre pola veka dogodila tragedija slična ovoj koja je pogodila porodicu Bogdan.

- Jeste bilo pre 50 godina, ali je to bila strašna tragedija. Isto ovako, sve je bilo čudno. Dever je nakon smrti dece prodao imanje. Nije mogao da podnese tu kuću. Mislim da je ukleta - ispričala je kuma kroz suze.

Malu Milicu, kako navodi, videla je poslednji put u subotu.

- Vozila je bicikl na ulici. U prolazu me je pozdravila. Kao da je sada ovde gledam, ne mogu da verujem da je nema. Svi smo je mnogo voleli. Bila je mnogo dobro dete. Jedina sreća u nesreći, ako tako može da se kaže, jeste ta da su dečaci, koliko čujem, dobro - navodi ona.

Bela Crkva; Foto: Wikipedia/Aktron

Prvi komšija porodice devetogodišnje Milice kaže, iako se radi o socijalno ugroženoj porodici, da je reč o ljudima i deci za primer.

- Mene je zatekla smrt deteta, i to tako iznenada. Video sam je kako se igra s vršnjacima na ulici, a posle čujem malecka umrla. Pa kako?! Navodno, voda nije kako treba. Manite me te priče, svi mi ovde pijemo tu vodu, uostalom i ostatak te porodice... Doktori treba da saopšte istinu, kakva god da je. Miličin otac je vredan čovek, ide radi na nadnicu gde god šta ima, ne libi se posla. A majka je pedantna žena, brine o deci najbolje što može. Uslovi kod njih u kući su u redu, ljudi žive i u mnogo gorem - kaže komšija za kuću u kojoj je Milica živela sa roditeljima, dva brata i još četvoro dece.

Podsetimo, devetogodišnja Milica umrla je u nedelju u Opštoj bolnici u Vršcu, a lekari sumnjaju da je uzrok smrti trovanje vodom iz lokalnog bunara. Primljena je u bolnicu sa visokom temperaturom i povraćanjem, a ubrzo je preminula. Miličina dva brata primljena su sa istim simptomima, a zatim su prebačena za Beograd. Dečaci su van životne opasnosti.

VIDEO Vanzemaljac, duh ili loptasta munja! Šta je ovaj čovek snimio?

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oks

    27. septembar 2018 | 09:44

    Zao mi je male princeze neka je andjeli prate a njenoj braci neka bog podari dug i srecan zivot

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA