Ko stoji iza brutalne likvidacije nasred puta u Železniku? Predrag prebijen, pa izrešetan, a dva su moguća razloga za ubistvo

U mraku je bilo teže uočiti još neke moguće detalje i dokaze, koju su potrebni za rasvetljavanje ovog ubistva

  • 1

Beživotno telo Predraga Kostića (42), sa vidljivim povredama od vatrenog oružja, pronašla je policija u šumarku, na Starom vojnom putu bb, u delu gde se sa Ibarske magistrale skreće prema beogradskom naselju Železnik.

Kostić je, prema prvim informacijama, ubijen preksinoć oko 20 časova, sa više hitaca iz "duge devetke" i ostavljen na putu. Policija traga za njegovim ubicama i utvrđuje motive ovog zločina.

Kako "Novosti" saznaju, leš koji je ležao u lokvi krvi našao je oko 22 časa vozač automobila, koji je tuda slučajno prolazio. Odmah je pozvao Hitnu pomoć i policiju. Uviđaj u ovom delu Lipovačke šume, gde je inače, vidljivost jako slaba, trajao je više sati.

- Inspektori su pregledali teren, ali zbog slabe vidljivosti, morali smo da se vratimo na lice mesta ponovo - kaže za Novosti izvor iz MUP.

Naime, u mraku je bilo teže uočiti još neke moguće detalje i dokaze, koju su potrebni za rasvetljavanje ovog ubistva.

Kako pišu Novosti, na telu Kostića bile su vrlo vidljive povrede od vatrenog oružja. Nezvanično, on je upucan sa više hitaca u stomak i grudi, a jednim je, navodno, i "overen". Telo je poslato u Institut za sudsku medicinu, gde će obdukcijom biti utvrđen tačan uzrok i vreme smrti.

Policija se dva puta vraćala na mesto zločina; Foto: Milena Đorđević

Prema prvim nezvaničnim informacijama, međutim, sumnja se da je Kostić dovezen u šumu automobilom, gde mu je potom naređeno da izađe iz kola, a onda je najpre tučen i potom upucan sa više hitaca. O svireposti zločina, dokazuju ogromni tragovi krvi na mestu gde je likvidiran, ali i nekoliko kamenih krvavih ploča, za koje se veruje da su nasilnicima koristile prilikom prebijanja žrtve.

Po drugoj verziji priče, Kostić, koji je nedavno izašao iz zatvora, navodno je imao dogovoren sastanak sa nekim sa kim je i ranije "poslovao". Ne sluteći nikakvo zlo, čekao je svog partnera na dogovorenom mestu. Ali, kada je ovaj stigao, obrušio se na Kostića i potom ga surovo ubio. Navodno, zbog neraščišćenih računa oko poslova s drogom.

Šta je istina pokazaće istraga. Ono što je, međutim, za sada poznato, jeste činjenica da je Predrag Kostić odranije dobro poznat policiji, kao i pravosudnim organima Srbije. Više puta je osuđivan i u zatvoru je proveo godine zbog nanošenja teških telesnih povreda, neovlašćenog posedovanja vatrenog oružja, razbojništava i pljački.

Na licu mesta je bilo puno krvi; Foto-ilustracija: sxc.hu/djayo

Po izlasku iz zatvora, navodno, ušao je u poslove sa drogom, kojom se ranije nije bavio i za šta nije osuđivan. Sumnja se da je došao u sukob sa svojim partnerima i da je zbog neraščišćenih poslova sa narkoticima, likvidiran. Navodno, njegovo ubistvo ima veze sa jednim velikim, još nerazjašnjenim zločinom.

Policija intenzivno radi na identifikaciji ubice i utvrđivanju motiva likvidacije, kao i pronalaženju svih mogućih dokaza koji bi im pomogli u istrazi. Analiziraju se svi nađeni tragovi, kao i nekoliko čaura sa lica mesta, a proverava se i DNK materijal potencijalnih likvidatora.

I juče, inspektori MUP Srbije, vratili su se još jednom na mesto zločina, kako bi ga detaljno isproveravali, i uzeli još neke od mogućih dokaza - tragove guma vozila koja su prošla tim putem, bačene opuške od cigareta, tragove krvi, prenose Večernje Novosti.

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucifer 1.

    29. septembar 2018 | 11:49

    Jedino je on znao ko ga je likvidirao,zajednički poslovi i ravnanje računa van zakona,saučešće rodbini koja je patila zbog njegovih poslova ali vreme leči sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA