≫ 

Uhapšen Siniša Jasnić: Sumnja se da je proneverio 13 miliona dinara

Nepokriveni trošak iznosi 13.187.359 dinara

  • 8
Foto: Medija centar Beograd

Siniša Jasnić (53) uhapšen je danas u Beogradu kao odgovorno lice Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, zbog sumnje da je proneverio novac te organizacije i time je oštetio za više od 13 miliona dinara.

Sumnja se da je Jasnić, kao lice ovlašćeno za raspolaganje finansijskim sredstvima na računima Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, od maja 2013. do decembra 2017. godine samoinicijativno koristio biznis kartice udruženja za plaćanje računa putem post terminala i podizanje gotovine sa bankomata.

Teror nad Srbima na Kosovu se nastavlja: Obijene i opljačkane kuće povratnika u selu Grabac

Pribavljeni novac koristio za svoje potrebe Foto: Medija centar Beograd

Osumnjičeni Jasnić se tereti da je tako pribavljeni novac koristio za svoje potrebe i da suprotno Zakonu o računovodstvu, te iznose nije u potpunosti pravdao računima, niti je o tome obaveštavao Skupštinu Univerzitetskog sportskog saveza Srbije.

Na osnovu izvoda iz biznis platnih kartica i proknjiženih računa u računovodstvu Sportskog saveza Srbije utvrđeno je da nepokriveni trošak iznosi 13.187.359 dinara, za koliko je, kako se sumnja, Jasnić oštetio Univerzitetski sportski savez Srbije.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo pronevera osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ???

    2. oktobar 2018 | 15:41

    Zasto unapred tvrdite nesto sto je samo sumnja,mozda blatite coveka bez potrebe

  • Nataša

    2. oktobar 2018 | 17:13

    Uvek sam se pitala kako uspevaju da doguraju do tako velike cifre i da budu uhvaćeni kad pređu sve granice.Ko i kako kontroliše njihove knjige?Uz njega odmah hapsiti one koji ih nisu kontrolusali,to su saučesnici.

  • Dimitrije

    2. oktobar 2018 | 15:21

    Sta bi sa Udovicicem!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA