MUP se oglasio povodom slučaja pedofilije u Kruševcu: Nije tačno da nismo reagovali

- Policijski službenici odmah po prijemu prijave usmenim putem obavestili nadležnog zamenika tužioca koji je naložio da mu se dostavi prijava, što smo i učinili - stoji u saopštenju

  • 1

Ispovest Kruševljanke kojoj je pedofil tražio da joj pošalje sliku svoje nage bebe uznemirila je Srbiju, a pojedini mediji preneli su da policija u ovom slučaju nije reagovala. Tim povodom, oglasio se MUP.

- Zarad istinitog informisanja javnosti želim da istaknem da su apsolutno netačne tvrdnje da policija u Kruševcu nije reagovala povodom prijave koju je naša sugrađanka podnela 28. septembra u vezi sa porukama pedofilskog sadržaja na društvenoj mreži "Fejsbuk". Želim najpre da podsetim javnost da je u Srbiji od 2013. godine na snazi tužilačka istraga, te da policija sve mere i radnje sprovodi isključivo po nalogu tužilaštva, odnosno da je za svaku od njih neophodan nalog tužioca - rekao je Miljan Petrović, načelnik Policijske uprave u Kruševcu.

"Tresla sam se. Od njegovih poruka mi nije bilo dobro": Ispovest Kruševljanke kojoj je pedofil tražio da slika svoju bebu nagu

- Otuda su i u ovom slučaju policijski službenici odmah po prijemu prijave usmenim putem obavestili nadležnog zamenika tužioca koji je naložio da mu se dostavi prijava, što smo i učinili - dodao je.

- Policija je prijavu dostavila Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu, a dežurni tužilac se izjasnio da će navedeni predmet proslediti na rad Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Posebnom odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala. O daljem toku slučaja, odnosno o hapšenju osumnjičenog M.R. po nalogu pomenutog tužilaštva u Beogradu javnost je informisana - zaključak je saopštenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilijana

    4. oktobar 2018 | 17:03

    Zato majke ,foditelji i rodbina uopste kaci decje fotografije po int mrezama. Cuvajte to u privatnoj arhivi jel ima svakojaki bolesnici. Jezim se kad ,daleko bilo,procitam ovde da se oglasio otac ili majka na fb i oprostio od svog ceda. Alo,odakle snage za takvo nesto u tom trenutku. Stvarno je doslo neko cudno vreme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA