≫ 

Mladiće albanske nacionalnosti huligani isprebijali u Novom Sadu. "Udarali su nas i rukama i nogama"

Krenuli su iz Prizrena u Novi Sad u potrazi za boljim životom, a grupa huligana prebila ih je usred centra grada

  • 26

- Drug i ja smo krenuli kući, videli smo da je ostao jedan linijski taksi na stanici. Rekao sam mu na albanskom da "požuri". To su čula dvojica momaka koji su nam išli u susret i počela mučki da nas udaraju. Zatim su došla još dvojica, trojica - kaže B. G, jedan od dvojice mladića (19) albanske nacionalnosti, koji su pretučeni u Novom Sadu.

Napad na ove mladiće desio se u Futoškoj ulici u noći između subote i nedelje. Obojica su zadobili teške telesne povrede, dok su se lekari u novosadskoj bolnici je Č. M. borili za život. Teže povređeni mladić je iz Prizrena i u Novi Sad je došao u potrazi za poslom, i namerom da se preseli u ovaj grad. B. G. govori srpski i živi u ovom gradu.

Dva mladića pretučena u Novom Sadu: Jedan je u teškom stanju, ima prelom glave i izliv krvi u mozak

- Ta dvojica su čula da sam pričao na albanskom i napali su nas, ukupno ih je bilo četiri ili pet. Nisam siguran. Trajalo je oko minut. Naših su godina, verovatno i mlađi. Drug je pao na zemlju, udario je glavom, sagnuo sam se da mu pomognem i onda sam i ja zadobio udarac. Udarali su nas i rukama i nogama, ne znam šta se dalje dešavalo - kratko govori B. G. i dalje u strahu.

Žrtve od još goreg ishoda spasle su sirene hitne pomoći i policije, koje je pozvala žena iz obližnjeg kioska. B. G. je dao iskaz policiji, koja mu je pokazala snimke ranije tuče u kojoj su navodno učestvovali isti huligani.

- Pitali su me da lih poznajem od ranije, da li smo bili u sukobu. Mi ih nismo do tada videli, ali sam ih prepoznao sa snimka. Pre nego štu su nas napali, desila se druga tuča u na svega 50 metara od mesta gde su nas napali. Policija nam je rekla da se desila tuča grupe momaka na uglu Futoške ulice i Bulevara oslobođenja, u kojoj su učestvovali napadači na nas.

Napadači na mladiće prethodno su učestvovali u tuči na uglu Futoške ulice u Bulevara oslobođenja Foto: Google maps, street view/Printscreen

Da je Č. M. tek pristigao u Novi Sad za boljim životom, potvrdio je za i Dibrab, rođeni brat povređenog mladića. On je jutros rano stigao u Vojvodinu iz Prizrena nakon što je čuo za incident. Kaže da je njegov brat tek završio srednju školu i došao pre dva dana u Novi Sad, jer je "čuo sve najlepše o ljudima koji tu žive".

Brat se zahvaljuje medicinskom osoblju na ukazanoj hitnoj pomoći obojici povređenih mladića i nada se da je ovo samo jedan izolovani incident.

- Oduvek smo slušali o Novosađanima i vašem gradu samo najlepše, da tu nema nikakvih međunacionalnih tenzija i da su svi dobrodošli. Hvala lekarima na pomoći i šta su sve učinili za mog brata.

U Kliničkom centru Vojvodine potvrđeno je da je Č. M. van životne opasnosti i da je prebačen na odelenje poluintenzivne nege.

VIDEO: Albanci divljaju po Švajcarskoj! Skidaju i skrnave zastave Srbije

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stranac

    8. oktobar 2018 | 23:46

    Nemojte ljudi brukati ,,SRPSTVO'' i kaljate ,,UGLED'' Novog Sada zbog sirotinje koji nemaju veze sa bilo cim,nisu oni dosli u Novi Sad da se tuku...a to sto su razgovarali na njihovom jeziku pa ima i ostalog naroda u Vojvodini koji govore svojim jezikom i zbog toga nemorate ih tuci!!

  • Janko

    8. oktobar 2018 | 23:46

    Srbima pale skole ,kamenuju ih ,otimaju stoku ,upadaju u kuce na Kosovu ,a po Srbiji bi da se setaju kako hoce a pa nece moci .

  • Aleksandar

    8. oktobar 2018 | 23:05

    Da se fino oporave i nek su zivi i zdravi protjerati odakle su i dosli inace ce za 20 godina i Novi Sad biti njihov

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA