Selo kod Pirota zaledilo se posle tragedije na auto-putu: Ni ptica se ne čuje, niko ne može da veruje da se Peđa neće vratiti sinu jedincu (FOTO)

Mesto od oko 250 stanovnika ne pamti ovakvu tragediju, a Peđa je, kažu bio marljiv i uvek nasmejan, iako je živeo u teškim uslovima

  • 1

- Od jutros kao da je vreme stalo, kao da sve stoji. Ne pamtim da je u selu ikada bila onolika tišina. Prosto se sve zaledilo.

 Ovako izgleda Veliko Selo kod Pirota dan nakon tragedije na auto-putu u kojoj je nastradao i Predrag Atanasijević, priča za "Telegraf.rs" Milja Đorđević, predsednica Mesne zajednice u kojoj je Peđa živeo sa porodicom.

Predrag Atanasijević je jedna od žrtava u lančanom sudaru na auto-putu Foto: Privatna arhiva

Mesto od oko 250 stanovnika ne pamti ovakvu tragediju, a Peđa je, kažu bio marljiv i uvek nasmejan, iako je živeo u teškim uslovima. Za sobom je ostavio trogodišnjeg sina, suprugu, brata i neutešne roditelje...

Bila je sumaglica i odjednom zid, a u kolima pored mrtva žena: Stravična svedočenja očevidaca teške nesreće kod Jagodine (FOTO) (VIDEO)

- Jutros sam videla njegovog oca. Čovek još nije svestan šta mu se desilo. Situacija je baš teška. Peđini roditelji su primaoci socijalne pomoći, ali on je bio vredan. Radio je u ribnjaku, sam je napravio štalicu i čuvao je koze. Otac je hteo da mu da i pčele, a sada je sve to prekinula tragedija - priča Milja.

Kamion kojim je upravljao Predrag (desno), Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Cela porodica živela je na jednom imanju u dve kuće.

- On i brat su delili jednu kuću, jedan je živeo u prizemlju, a drugina spratu. I njegov brat ima dete od svega dva-tri meseca - priča Milja.

A Peđu će, kaže, pamtiti po osmehu.

Taman što je skockala svoj život, Marija ga je izgubila u udesu kod Jagodine: Ona je jedna od 8 žrtava

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Kada bi kazao "Dobar dan" on bi se uvek širom osmehnuo. Bio je vedar, bez obzira na sve - priseća se naša sagovornica.

Jedan od meštana, blizak stradalom Peđi, koji nas je zamolio da mu ne spominjemo ime, kazao je da je on poginuo u službenom kamionu ribnjaka u kojem je radio, a da se bio uputio za Beograd.

- Dečko je bio na mestu, bio je vredan, osam godina je radio u ribnjaku kao vozač. Svi smo potreseni - drhtavim glasom ispričao nam je on.

(Mateja Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA