Braća iz Niša pretučena bejzbol palicom jer su brali orahe: Jednom smrvljena vilica, drugom slomljena ruka

Napadač na braću je identifikovan kao Nišlija B. Ž. (43), koji je pobegao i skrivao se do juče kada je u pratnji svog advokata došao u policiju

  • 11

Berba oraha presela je braći S. Đ. (67) i D. Đ. (70) koji su jedva iščupali živu glavu nakon svađe i tuče oko vlasništva nad koštunjavim plodovima koji su na dobroj ceni.

Rodili se zajedno, odlučili da tako odu i u smrt: Ubili se blizanci Milinko i Mirko u samo nekoliko sekundi posle jedne vesti

Kako saznajemo, braća su 24. septembra na placu u naselju Donja Vrežina u Nišu u blizini kafane "Svrljižanka" brala orahe kada ih je u poslu prekinula nepoznata starica.

- Ona ih je pitala odakle im pravo da beru orahe na tuđoj parceli, ko su oni i šta će tu. Braća su se predstavila, ali se rasprava sve više zaoštravala, pa je žena odlučila da krene pre nego što stvari izmaknu kontroli. Međutim, S. Đ. je pošao za njom i zahtevao da ona kaže ko je s obzirom da im je osporila pravo na orahe. Svađa se nastavila sve dok žena nije otišla – kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Mislivši da će sve na tome ostati, braća su se vratila berbi oraha koja je prekinuta na najneprijatniji mogući način.

- Ubrzo se na placu pojavio njima nepoznati muškarac star oko 40 godina naoružan bezbol palicom. Kazao im je: "Sad ćete videti čija je parcela… nakon čega je S. Đ. udario pesnicom u glavu, a bejzbolkom po nogama i levoj ruci što je dovelo do preloma podlaktice što je okarakterisano kao laka telesna povreda. Drugi brat je prošao mnogo gore, jer je udaren po nogama, a zatim po glavi usled čega je zadobio trostruki prelom donje vilice – saznajemo od naših izvora.

NIJE TO BAŠ TAKO BILO

Napadač koji je identifikovan kao Nišlija B. Ž. (43) je pobegao i skrivao se do juče kada je u pratnji svog advokata došao u policiju.

- On je tvrdio da nije bilo baš tako kako su naveli oštećeni. Naglasio je da je bio isprovociran, jer su mu braća maltretirala majku – kažu naši izvori iz istrage.

Protiv njega je zbog nanošenja teške telesne povrede podneta krivična prijava u redovnom postupku.

VIDEO: Pobile se Kineskinje u Užicu

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dd

    12. oktobar 2018 | 01:48

    U mom selu,kad se bere nešto tuđe,to se obično zove krađa!

  • Pantagruel

    12. oktobar 2018 | 07:40

    Мене су, кад сам био мали, учили да је у реду убрати један или два плода са туђег дрвета ако си гладан док пролазиш поред њега. За толико те нико не би јурио. Али ако напуниш торбу, обрстиш целу крошњу или набереш пуну приколицу кукуруза, јасно је да је упитању крађа за какву ти је у сваком сели следовао колац преко леђа. Овде се само ради о томе да се село у међувремену модернизовало (под утицајем глобализације), па уместо коља данас користе палице за бејзбол.

  • Mrki

    12. oktobar 2018 | 07:39

    Lako je bilo sa babom. A posle kad došo čika? More udri bre!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA