≫ 

Rešena misterija leša u Jelašnici: Bratanac prepoznao baka Ljubicu po jednoj stvari posle 3 meseca

"Čim sam video zeleni džemper i njenu ljubičastu torbicu znao sam da je to ona"

  • 1

Posmrtni ostaci koji su 14. oktobra pronađeni u Jelašničkoj šumi u istoimenom niškom selu, pripadaju Ljubici Stevanović (88) čiji je nestanak prijavljen 31. jula. S obzirom na to da je leš bio u poodmakloj fazi raspadanja, zvanična identifikacija biće obavljena DNK analizom, ali staričin bratanac Miodrag tvrdi da je siguran da se radi o Ljubici jer je prepoznao po odeći.

Telo u fazi raspadanja pronađeno kod Niške Banje: Strahuje se da je u pitanju baka Ljubica za kojom se traga već tri meseca

- Čim sam video zeleni džemper i njenu ljubičastu torbicu znao sam da je to ona. Policija je ipak radi definitivnog utvrđivanja identiteta uzela njen češalj i četkicu za zube radi DNK analize jer Ljubica nema bližih rođaka sa čijim bi biološkim materijalom mogli da uporede ostatke leša. Čekam da se i to završi pa da uzmem strinino telo i da je sahranim – priča Miodrag.

Baka je nestala pre nekoliko meseci Foto: Privatna arhiva

Ljubica je poslednji put viđena na puteljku u blizini svoje kuće gde je čuvala kozu. Nedelju dana kasnije životinja se vratila kući, dok nikakav trag nestale žene nije pronađen uprkos potrazi u kojoj su učestvovali policija i žandarmerija tokom koje su uz pomoć obučenih pasa pretraženi čitavo selo, šume, jaruge pa čak i napušteni bunari.

Mada rezultati obdukcije još nisu dostavljeni Višem javnom tužilaštvu, te još nema zvanične informacije o uzroku staričine smrti, ništa ne ukazuje da je preminula nasilno. Pretpostavlja se da je baki, koja je bila u poodmaklim godinama pozlilo, te da nije bila u stanju da dozove pomoć.

Ljubičin bratanac Foto: Telegraf

Ljubičin bratanac priznaje da mu je laknulo kada je saznao da je pronađen njen leš.

- Svi smo bili svesni da ne može da bude živa posle toliko vremena ali nam je bilo žao što ne možemo da je sahranimo. Sada ću bar znati gde da joj sveću zapalim – kaže ožalošćeni čovek.

Potraga za pedesetosomogodišnjim meštaninom Dušnika Z.S.B. koji je nestao krajem septembra, takođe se okončala tragično. Njegovo telo pronađeno je 15. oktobra u blizini sela Gornje Dragovlje. Leš su otkrili meštani koji su krenuli u šumu u seču drva. Ni u ovom slučaju nema osnova za sumnju da je njegova smrt nastupila kao posledica krivičnog dela.

Kako tvrde njegove komšije, koje su i prijavile nestanak, on je imao ozbiljne zdravstvene probleme koji su najverovatnije i doveli do njegove smrti. Preminuli nije imao bliže rodbine, pa će identifikaciju tela obaviti njegove komšije.

VIDEO: Nedavno je pronađeno telo kod Pančevačkog mosta 

(D.Kocić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @ Kiki

    16. oktobar 2018 | 22:05

    Laka ti zemlja majice U tim godinama čuvala koze U normalnim zemljama ljudi u tim godinama imaju staračku penziju Napisah u normalnim !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA