Lekar u Novom Pazaru uzeo novac i poklone da bi operisao pacijenta: Uhapšeno čak 6 osoba zbog toga

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova

  • 7

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela primanja i davanja mita.

Lekar sa VMA tražio od pacijenta 200 evra da mu overi jedan papir posle operacije: Primio je pare na ruke i "pao"

Uhapšeni su I. T. (55), lekar specijalista Opšte bolnice u Novom Pazaru, koji se sumnjiči da je primio mito, dok se uhapšeni A.O. (30), D.M. (60), E. R. (28), R. B. (54) i S.B. (37) sumnjiče da su izvršili krivično delo davanje mita.

Sumnja se da je I.T. od aprila do oktobra ove godine od ostalih osumnjičenih primao novac i poklone kako bi izvršio operaciju ili pružio drugu vrstu lekarske pomoći članovima porodica osumnjičenih, koje je kao lekar bio dužan da izvrši.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA