Detalji kobnog lančanog sudara kod Kladova: Vozač "mercedesa" prešao u suprotnu traku, udario u pikap, poleteo i na mestu poginuo

Teške povrede zadobio je i vozač pikapa, a povređeno je još dvoje ljudi

  • 8

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u petak dogodila na magistralnom putu Zaječar - Kladovo, na mostu kod sela Salaš, jedna osoba je izgubila život dok su tri zadobile teške telesne povrede.

- Poginuo je muškarac iz Negotina, koji je upravljao "mercedesom", rečeno je "Novostima" na licu mesta. - On je, vozeći iz pravca Zaječara ka Negotinu iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad automobilom, skrenuo na suprotnu stranu kolovoza i udario u pikap koji mu je išao u susret.

Od siline udarca, "mercedes" se katapultirao i poleteo kroz vazduh.

- Baš u tom trenutku iz pravca Negotina ka Zaječaru nailazilo je vozilo "pežo" na koje je pao "mercedes" - nastavljaju očevici. - Posle toga "pežo" je udario u zaštitnu ogradu kraj puta, a "mercedes" je završio desetak metara dalje.

Kako se ispostavilo, vozač "mercedesa", koji je rodom iz Negotina, preminuo je na licu mesta.

- Dvoje putnika u "pežou", na koje se sručio "mercedes", zadobili su teške telesne povrede i odmah su transportovani u zdravstveni centar u Zaječaru - nastavljaju očevici. - Teške povrede zadobio je i vozač pikapa koji je takođe zbrinut u zaječarskoj bolnici.

Prema dosadašnjim rezultatima, kako nezvanično saznajemo, postoje indicije da je vozač "mercedesa" vozio neprilagođenom brzinom. Međutim, pravi uzroci ove nesvakidašnje saobraćajne nesreće tek treba da budu utvrđeni.

U zaječarskoj bolnici potvrđeno nam je da je od dobijenih povreda vozač "mercedesa" preminuo na licu mesta. Po rečima lekara, on je bio potpuno "smrvljen". Putnici u pikapu i "pežou" su zadobili teške telesne povrede, ali su, trenutno, van životne opasnosti i njihovo stanje se prati.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kladovčanin

    2. mart 2019 | 09:02

    Salaš je mesto udaljeno 80 km od Kladova a mesto sudara je 25 km od Negotin ka Zajčaru.

  • Cobi

    2. mart 2019 | 05:55

    Koji nepoznati razlozi, ima li veštaka u ovoj zemlji, da ispitaju zbog čega je prešao na levoj strani, da li je vozaču pozlilo, da li je kvar na autu, a sva istraživanja se završavaju (sudar se dogodio zato što je vozilo iz nepoznatih razloga prešlo na suprotnoj strani)

  • Ja...RS

    2. mart 2019 | 11:36

    Naravoucenije: sto bolje auto to je nesigurnije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA