ZNATE LI KOME PRIPADAJU: Njegove ruke odaju otvorenost, sigurnost, autoritet i posvećenost

Da li možete da pogodite čije su ruke na fotografiji?

  • 2

Ove ruke su vodile loptu u ukupno 108 utakmica, u dresu reprezentacije Jugoslavije. Osvojile su srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1996, zlato sa Svetskog prvenstva 1998, zlata s Evropskih prvenstava 1991, 1995. i 1997, kao i bronzu 1987. godine.

Vladanjem loptom osvajale su ljubitelje košarke i oduševljavale navijače Partizana, Olimpija Milana, Fortitudo Bolonje, Portland Trejlblejzersa, Barselone, Real Madrida i Skavolini Pezara. Osvojile su dva prvenstva i dva kupa Jugoslavije, tri prvenstva Španije, tri Kupa Radivoja Koraća i jedan Kup evropskih šampiona.

Na UNICEF-ovom Fer plej turniru prikupljeno 1.300.000 dinara za podršku prevremeno rođenoj deci

Nepogrešivo su pogađale trojku u poslednjoj sekundi, rešavale pobedu i donosile sreću milionima ljudi koji prate košarku.

Osvojile su nagradu za najboljeg sportistu u Jugoslaviji, i priznanje ULEB-a namenjeno najzaslužnijima za razvoj košarke u Evropi.

Njihov položaj otkriva sigurnost, autoritet, samoupozdanje ali i posvećenost. Cijan plava narukvica sa logom i ispisom UNICEF, potvrđuje posvećenost deci i UNICEF-u - u životu i na terenu.

Foto: Promo/Unicef

Da, to su ruke Aleksandra Saše Đorđevića!

Nacionalni selektor trenutno se nalazi na Evropskom prvenstvu gde se, zahvaljujući neizmernoj posvećenosti njega i njegovih igrača, reprezentacija Srbije kao prva u grupi sastala sa Mađarskom i nakon pobede, nastavlja borbu za medalju.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • luna

    11. septembar 2017 | 18:16

    Svaka cast!

  • Putin R.S

    11. septembar 2017 | 19:28

    To je nas Sale Nacionale. I posle ovog ciklusa da ostane selektor bez obzira na plasman.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA