0

Nikolina (4) ima srce na desnoj strani, i plave ruke i usta: Da bi živela normalno, potrebno je malo naše pomoći (FOTO)

Ova malena devojčica iz Leskovca imala je dve operacije na Institutu za majku i dete u Beogradu u petom danu i u petom mesecu života, ali potrebna je kompleksnija i vrlo rizična operacija da bi joj život postao normalniji a ona se radi samo u Londonu

Malenoj Nikolini Krstić, koja se rodila sa poremećenim krvnim sudovima, srčanom manom i srcem na desnoj strani u grudnom košu, potrebno je samo 15.000 evra do normalnog života, operacije u Londonu, koje njeni roditelji iz Rajinog Polja kod Leskovca nemaju.

Svetska fudbalska zvezda podržala gradnju bolničkog krila za decu obolelu od raka u Nišu

Nikolina ima kompleksnu srčanu manu - transpoziciju velikih krvnih sudova, atreziju plućne arterije, komorni i pretkomorni otvor i destrokardiju - rotirano srce. Zbog svega toga smanjen je dotok kiseonika u krvi, devojčica se umara i plave joj usta i ruke.

- Imala je dve operacije u Beogradu, na Institutu za majku i dete u petom danu i u petom mesecu života, ali potrebna je kompleksnija i vrlo rizična operacija da bi joj život postao normalniji. Ona se radi samo u Londonu, velikoj dečjoj bolnici "Great Ormond Street Hospital“. Tamošnji lekari pokušaće da izvrše zamenu mesta velikih krvnih sudova i zatvaranje jednog od dva komorna otvora, takozvana Double switch operacija - objašnjava za Jugmedia.rs njena majka Jelena Krstić.

Republički fond za zdravstveno osiguranje prihvatio je da finansira troškove operacije i deo troškova boravka majke devojčice u Londonu, ali, kao i u sličnim situacijama, postoje dodatni troškovi, kako je roditeljima objašnjeno, pa je potrebno da se na put krene sa 15.000 evra.

- Ja ne radim, moj muž Srđan radi sezonski na građevini, pa ni u snu ne možemo da prikupimo tu sumu. Doduše, putem javnih apela i fondacija prikupljena je skoro polovina, ali nedostaje druga. A svaki dan očekujemo poziv iz londonske bolnice s kojom je u kontaktu Institut za majku i dete - kaže očajna Jelena.

Foto: Jugmedia.rs

Inače, ovoj porodici Nikolina nije jedini bol u srcu i duši. Jelena i Srđan imaju stariju sedmogodišnju devojčicu koja boluje od cerebralne paralize, ne govori i ne hoda.

Ukoliko možete, ukoliko imate, ukoliko vas je ova teška ljudska, dečja, priča ganula, uplatite onoliko koliko imate na račun: 200-65406683-12, ili pošaljite poruku: 321 na 3030.

Daljinac

(Telegraf.rs / Jugmedia.rs)

Tagovi: Apel za pomoć, Leskovac, London, Nikolina Krstić, Operacija, srčana aritmija, Srce

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Maloj Jovani život visi o koncu, ali bukvalno! Do 8. juna mora da se prikupi još 29.000 evra

Stefan (20) već 2 godine vodi bitku za život: Ima leukemiju i trpi jake bolove, potrebna mu je naša pomoć da pobedi opaku bolest (FOTO)

Održana Humanitarna modna revija Purity akademije: Cilj je ostvaren, Jovan u ponedeljak nastavlja lečenje (FOTO)

Radovan veruje da je "napravljen od čvrstog materijala" i da će jednog dana stati na noge, a do toga mu fali još jedna operacija

Aleksandar je na putu da pobedi opaku bolest, a u tome će mu trebati naša pomoć

Mladom niškom novinaru potrebna pomoć: Pomozimo Bambiju da pobedi leukemiju i dalje uspešno izveštava sa utakmica! (FOTO)

Skupili smo pare za Aleksandara (10), ali on nije dočekao operaciju: Spas mu je izmakao za samo 10 dana (FOTO)

Mali Danijel čeka čak dve transplantacije, novo srce i pluća: Nikada neće reći da mu je loše, samo se sruši, nema ga (VIDEO)

Filipovi snovi, nade i očekivanja srušili su se u sekundi: Potrebna mu je naša pomoć da pobedi opaku bolest

NURDOR otvorio novu bolnicu (FOTO)

Ovo je moja poslednja faza u borbi sa leukemijom: Nikola je skupio snagu, snimio video koji para dušu i zamolio za jednu stvar (VIDEO)

Mali Dimitrije je prvih 72 sata na ovom svetu bio na liniji između života i smrti: Ne hoda i ne govori, ali njegov osmeh kaže sve

Aca (11) ne može da trči, da stigne drugare, on je veliki momak da bi ga majka nosila do škole (FOTO)

Jovan je "osuđen" na samo 52 nedelje života: On je najmlađi pacijent ikada u Srbiji sa ovom dijagnozom, a bolest nikada nije lečena! (FOTO)

Humanost na delu: Učenici PTT škole igraju za Vasu (FOTO)

Porodična drama u Nišu: Nenadu se iskomplikovalo lečenje retkog limfoma, a njegovu suprugu Marinu čeka operacija velikog tumora na mozgu

Njena mama je imala 6 pobačaja pre nego što se Tea rodila: Roditeljima tek sada predstoji bitka za mezimicu (FOTO)

Slike koje bole i sa kojih se čuje krik: Aleksandru (13) su zbog tumora odstranjena oba oka, a njegove sestre se vuku po podu (FOTO)

Aleksa (9) ne hoda i ne govori: Njegova porodica nema novca za lečenja i potrebna im je naša pomoć (FOTO)

Svi smo ustali za Mašu (9) kojoj je jedan bol promenio život: Njeni drugari, njihovi roditelji, glumci sve čine samo da opet zapleše (FOTO)

Probudimo se: Mladoj novinarki Marini hitno potrebna sredstva za lečenje od tumora na mozgu (FOTO)

Aleksandar je preživeo tešku saobraćajku, ali je ostao nepokretan i ne može da govori: Sada moramo svi da igramo za njega!

Petra (2) voli život, ali tumor na mozgu može da je spreči da živi: Pomozimo joj da i dalje bude vesela devojčica (FOTO)

Nikoli i dalje treba pomoć: Njegovi roditelji su prodali stan kako bi bili s njim tokom lečenja, sad je red na nas

Malog Acu (10) ništa više ne deli od operacije u junu: Naši ljudi iz Švajcarske sakupili su novac za njegovo lečenje (FOTO)

SRBIJO, POMOZI: Irena zbog nemaštine daje deci da jedu hleb i šećer - mališani gladuju dok neguju nepokretnog oca

Nedeljka je izgubila jedno dete i lavovski se bori da spase mlađeg sina: Aleksandar je od rođenja nepokretan i potrebna mu je naša pomoć

Božidar ima 3 godine, ne hoda i ne govori: Na početku je sve bilo u redu, a onda su roditelji primetili da se nešto čudno događa

Fudbaler Raša je povredio nogu, a kada su mu skinuli gips i videli šta se desilo ispod, shvatio je da počinje najbitnija utakmica u njegovom životu (FOTO)

Mladi lečeni od najtežih bolesti skijaju na Kopaoniku (FOTO)

Svi igramo za Mirka koji je 14. februara 2016. godine na Kopaoniku doživeo nesreću na skijanju. Od tog dana je u komi

Uni su potrebni trombociti da bi mogla da živi: Boluje od retkog sindroma, i to je jedini način da je spasemo (FOTO)

Mirko je doživeo nesreću na Kopaoniku za Dan zaljubljenih, Ana čeka godinu dana da se probudi iz kome: Pojavila se jedna velika šansa (FOTO)

Anđela je najmlađa pesnikinja u Srbiji, naša pomoć joj je sada potrebna više nego ikad: U sredu đuskamo za njene korake

Cilj im je da jednog dana Lola (4) zaigra sa njima: Humanitarni koncert KUD "Abrašević" iz Pančeva za lečenje svoje drugarice (FOTO) (VIDEO)

Partizanov novinar bije najvažniju bitku: Sin Željka Pantića teško bolestan, moli za pomoć! Isaiju čeka utakmica života (FOTO) (VIDEO)

Ivona je posle porođaja pala u komu i u tom je stanju već 3 godine: Cela Gračanica se udružila da joj pomogne jer nema novac za lečenje

Nemanji je potreban novac za oporavak: Nesrećni mladić pogođen je tokom lova u glavu, i sada nema sredstva za lečenje

VODAVODA i UNICEF partnerski podržavaju Razvoj dece u najranijem detinjstvu

Mali Vasilije sa Kosova ide na transplataciju u Italiju: Za dva dana ćemo tačno znati u kojoj klinici će ga operisati

Vasilije (18) boluje od leukemije, hitno mu je potrebna operacija i naša pomoć: Spasimo jedan život, ne dozvolimo da ima cenu!

Malom Vasiliju je potrebna vaša pomoć: Mora na transplataciju koštane srži u Italiju (FOTO)