Nikolina (4) ima srce na desnoj strani, i plave ruke i usta: Da bi živela normalno, potrebno je malo naše pomoći (FOTO)

Ova malena devojčica iz Leskovca imala je dve operacije na Institutu za majku i dete u Beogradu u petom danu i u petom mesecu života, ali potrebna je kompleksnija i vrlo rizična operacija da bi joj život postao normalniji a ona se radi samo u Londonu

  • 0

Malenoj Nikolini Krstić, koja se rodila sa poremećenim krvnim sudovima, srčanom manom i srcem na desnoj strani u grudnom košu, potrebno je samo 15.000 evra do normalnog života, operacije u Londonu, koje njeni roditelji iz Rajinog Polja kod Leskovca nemaju.

Svetska fudbalska zvezda podržala gradnju bolničkog krila za decu obolelu od raka u Nišu

Nikolina ima kompleksnu srčanu manu - transpoziciju velikih krvnih sudova, atreziju plućne arterije, komorni i pretkomorni otvor i destrokardiju - rotirano srce. Zbog svega toga smanjen je dotok kiseonika u krvi, devojčica se umara i plave joj usta i ruke.

- Imala je dve operacije u Beogradu, na Institutu za majku i dete u petom danu i u petom mesecu života, ali potrebna je kompleksnija i vrlo rizična operacija da bi joj život postao normalniji. Ona se radi samo u Londonu, velikoj dečjoj bolnici "Great Ormond Street Hospital“. Tamošnji lekari pokušaće da izvrše zamenu mesta velikih krvnih sudova i zatvaranje jednog od dva komorna otvora, takozvana Double switch operacija - objašnjava za Jugmedia.rs njena majka Jelena Krstić.

Republički fond za zdravstveno osiguranje prihvatio je da finansira troškove operacije i deo troškova boravka majke devojčice u Londonu, ali, kao i u sličnim situacijama, postoje dodatni troškovi, kako je roditeljima objašnjeno, pa je potrebno da se na put krene sa 15.000 evra.

- Ja ne radim, moj muž Srđan radi sezonski na građevini, pa ni u snu ne možemo da prikupimo tu sumu. Doduše, putem javnih apela i fondacija prikupljena je skoro polovina, ali nedostaje druga. A svaki dan očekujemo poziv iz londonske bolnice s kojom je u kontaktu Institut za majku i dete - kaže očajna Jelena.

Foto: Jugmedia.rs

Inače, ovoj porodici Nikolina nije jedini bol u srcu i duši. Jelena i Srđan imaju stariju sedmogodišnju devojčicu koja boluje od cerebralne paralize, ne govori i ne hoda.

Ukoliko možete, ukoliko imate, ukoliko vas je ova teška ljudska, dečja, priča ganula, uplatite onoliko koliko imate na račun: 200-65406683-12, ili pošaljite poruku: 321 na 3030.

Daljinac

(Telegraf.rs / Jugmedia.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA