≫ 

Petrin život visi o koncu: U pitanju su dani, za transplataciju koštane srži devojčici potrebno 130.000 evra

U Turskoj je odrađena operacija, ali se pokazalo da tumor u maloj karlici, nažalost, nije u potpunosti uklonjen

  • 0

Mala Petra Petrović (5) iz Vladičinog Hana, već dve godine bori se sa galopirujućim tumorom, zbog koga je skoncentrisana na lečenje umesto na dečju igru, smeh i bezbrižno detinjstvo.

Petra (5) mora hitno u Tursku na lečenje, ali joj je za to potrebno 15.000 evra koje njeni roditelji nemaju (FOTO)

Ova nesrećna devojčica obolela je od neuroblastoma, vrste dečijeg karcinoma, koji joj je otkriven u junu 2015. godine. Od tada do danas, ona je prošla više ciklusa hemoterapije, a izvađeno joj je čak pet tumora - u bešici, materici i debelom crevu. Urađena joj je i transplantacija koštane srži, ali nažalost, nakon operacije u Turskoj pokazalo se da je terapiju potrebno nastaviti jer iz tela nisu uklonjeni svi delovi zloćudnog tumora.

- U Turskoj je odrađena operacija, ali se pokazalo da tumor u maloj karlici, nažalost, nije u potpunosti uklonjen. Mala Petra nedavno je krenula sa drugim ciklusom terapije, nakon čega će joj biti urađena biopsija. Ako rezultati budu u redu, ponovo će biti urađena transplantacija koštane srži, a ako ne, moraće da prođe kroz nove cikluse terapije - priča tužno Petrina tetka Svetlana, koja kaže da svaki ciklus terapije košta 33.000 evra, dok cena transplantacije koštane srži iznosi oko 130.000 evra.

Foto: Privatna arhiva

- Sve je jako skupo. Mi se snalazimo koliko možemo, ali, nismo u mogućnosti da pokrijemo sve troškove - sa tugom u glasu priča tetka Svetlana, koja moli za pomoć sve koji su u mogućnosti da pomognu.

Iako teško bolesna, mala Petra, hrabro podnosi tešku sudbinu koja je zadesila. Kako priča njena tetka, i dalje je vesela, željna igre i druženja.

- Ona ima svega pet godina i ne zna u potpunosti šta joj se dešava. Zna da je bolesna, ali, naravno, ne shvata u potpunosti ozbiljnost svega. Ovaj ciklus terapije jako dobro podnosi, nema mučnine i vesela je. Kaže samo da jedva čeka da izađe napolje da se igra. Duša me boli što se toliko dugo muči, samo želim da i Petra počne da živi normalnim životom! - sa suzama u očima priča Svetlana.

Foto: Privatna arhiva

Maloj Petri možete pomoći tako što ćete preko SMS broja 3030, poslati broj 374. Iz inostranstva je potrebno napisati "human 374" i poslati na broj 455.

Novac se može donirati i uplatom na račun. Petra Petrović, Svetosavska 91, Vladičin Han. Broj računa: 205-9011007208388-57

Kao i na devizni račun: Perica Petrović, Svetosavska 91, Vladičin Han, kod OTP banke. Broj računa: RS353259341799161129721. OTP Banka Srbija a.d. Novi Sad. SWIFT CODE: OTPVRS22 i UniCredit Bank, Austria AG, Wien. SWIFT CODE: BKAUATWW

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA