≫ 

Uni su potrebni trombociti da bi mogla da živi: Boluje od retkog sindroma, i to je jedini način da je spasemo (FOTO)

Bila je bleda i iscrpljena, a kada su joj urađene analize krvi, pokazalo se da su joj niski trombociti, pa i hemoglobin

  • 10

Zbog teške i retke bolesti, MDS-a (mijelodisplastičnog sindroma), odnosno malignog oboljenja koštane srži, petogodišnjoj devojčici Uni Tomić hitno su potrebni davaoci trombocita isključivo AB krvne grupe.

Vasilije (18) boluje od leukemije, hitno mu je potrebna operacija i naša pomoć: Spasimo jedan život, ne dozvolimo da ima cenu!

- Zbog njene dijagnoze potrebe za trombocitima su na žalost svakodnevne, tako da molimo sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu i spasu život našoj ćerki. Neophodno je da se testiraju za davanje trombocita u Zavodu za transfuziju u ulici Svetog Save broj 39 u Beogradu svakog radnog dana od 8 do 10.30 časova uz napomenu za Unu Tomić. Hvala svima od srca - kaže devojčicin otac Nemanja Tomić.

Foto: privatna arhiva

Prema njegovim rečima, dijagnoza je postavljena tek pre mesec dana, iako su primetili da se ne oseća najbolje još u septembru. Bila je bleda i iscrpljena, a kada su joj urađene analize krvi, pokazalo se da su joj niski trombociti, pa i hemoglobin.

- Rađena joj je biopsija i dijagnoza je postavljena u decembru. Pozivamo rodbinu i prijatelje svakodnevno, ali su nam neophodni novi davaoci, a poseban problem je što svaki davaoc posle 15 dana mora ponovo da se testira - upozorava Tomić.

Potrebe za trombocitima su svakodnevne, a davalaca je zbog ove retke krvne grupe malo.

Nemojte da vam bude teško, prošetajte do Zavoda za transfuziju krviu Ulici svetog Save 39. Malo vašeg vremena, Uni će da znači mnogo.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majkl

    8. februar 2018 | 19:13

    Ја сам крвна група А- и желим да помогнем. Поготово што живим на пар стотина метара од Завода. Сутра сам на службеном путу, али ако раде у суботу или најкасније у понедељак ето мене. Иначе сам добровољни давалац крви тако да ми ово неће бити никакв проблем. Унице драга, држи се.

  • RH faktor

    8. februar 2018 | 21:45

    Kod davanja trombocita rh faktor nije važan, bitno je samo da je krvna grupa ista! Nemojte da objavljujete neproverene informacije! I svi koji su A + a žele da pomognu Uni mogu! A redakcija neka objavi valjan tekst! Namensko davanje trombocita obicno se radi organizovano.

  • Nada

    8. februar 2018 | 22:47

    Da li moze A+ da pomogne u slucaju Une Tomic,molim ako neko zna strucan da odg,posto u tekstu pise samo A-?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA