≫ 

Nikoli i dalje treba pomoć: Njegovi roditelji su prodali stan kako bi bili s njim tokom lečenja, sad je red na nas

Prvi ozbiljan problem u Nikolinom lečenju u Nemačkoj nastao je odmah nakon prve hemioterapije

  • 0

Nikola Stanišić u Srbiji nije imao advekatan tretman jer naše zdravstvene ustanove nemaju uslove za lečenje tako agresivnog oblika leukemije, pa je skupljen novac da on ode u Nemačku u kliniku u gradu Flensburgu koja je jedna od najboljih na svetu u borbi protiv te opake bolesti. Na žalost, još nema kraja borbi, i ponovo mu je potrebna pomoć.

Pomozimo Nikoli da se izleči od leukemije! Za transplantaciju koštane srži potrebno je 160.000 evra, a rok plaćanja je za nedelju dana

Prvi ozbiljan problem u Nikolinom lečenju u Nemačkoj nastao je odmah nakon prve hemioterapije. Leukemija je kod njega bila toliko agresivna i jaka da se tokom te dve nedelje kad se organizam odmara od hemioterapije terapije 70% vratila u krv. Dešava se ponekad da se leukemija vrati u nekom malom procentu, ali jako retko tako agresivno.

Iscrpljenog od tog prvog tretmana koje praktično nije imalo koristi, lekari su Nikolu odmah stavili na novu turu hemioterapije, sa idejom da se nakon toga ne čeka ni dan, već pravo da se sa nje krene na transplataciju. Takva praksa je rizična jer tako slab organizam može da odbije ćelije donora čak i ako su one jako kompatibilne.

Ali, Nikola nije imao izbora.

Nakon planiranog datuma, nakon dva seta hemoterapija i transplatacije Nikola je završio sa osnovnim lečenjem. Brzo je nađen odgovarajući donator i posle dve nedelje rezultati su pokazali da je Nikolin organizam prihvatio donirane matične ćelije.

U to vreme Nikolin organizam je bio već previše iscrpljen terapijama i transplatacijom pa zapatio GVHD sa crevima i tešku upalu pluća koja je praktično trajala dva meseca sa manjim ili većim oscilacijama.

Nikola se tako praktično na dnevnoj bazi selio iz stana na kliniku, a porodica Stanišić je u međuvremenu prodala svoj stan u Subotici da bi iznajmili stan u Flensburgu da bi mogli da budu sa Nikolom tokom lečenja.

Početkom ove godine, Nikola je na sve to imao i težak grip, kao i Citomegalo virus koji prati takva lečenja. Konačno, poslednji rezultat je pokazao da se Drigi leukemija preselila iz krvi na kožu.

Foto: budihuman.rs

Prognoze je teško dati, Nikolina krv je sada i dalje dobro, ali je, iako potpuno iscrpljenog organizma već započeo novi četvoronedeljni set zračenja na klinici u Flensburgu. Posle toga ide nova terapija limfocitima donatora koštane srži.

Drugi problem je što je novac iz fonadacije Budi Human za lečenje potrošen u terapiji, transplataciji i bolničkim danima, takođe ni novca za boravak Stanišića sa svojim sinom više nema, tako da je ostalo da još jednom pomognemo da se Nikola izbori sa leukemijom do kraja

Ako možete, pošaljite SMS sadržine "366" na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom putem linka e-doniraj.

Ili uplatom na račune:

Dinarski: 160-483618-51

Devizni: 00-540-0002310.0

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA