Petra (2) voli život, ali tumor na mozgu može da je spreči da živi: Pomozimo joj da i dalje bude vesela devojčica (FOTO)

Nakon urađene magnetne rezonance, uspostavljena je dijagnoza tumora na mozgu

  • 0

Maloj Petri Vještici (3) je sa dve godine otkriveno je da ima tumor na mozgu koji je počeo da raste. Devojčica je prvi put operisana 2017. godine. Nakon hemioterapije na kojoj se Petra trenutno nalazi, planirano je da se njeno lečenje nastavi u Nemačkoj, za šta porodica nema dovoljno novca.

Do Petrinog drugog rođendana, roditelji su je gledali kako raste i razvija se u pametnu, naprednu, prelepu i zdravu devojčicu. Oko drugog rođendana krenuli su prvi simptomi - mučnina i povraćanje u jutarnjim časovima.

Posle mesec dana, nakon urađene magnetne rezonance, uspostavljena je dijagnoza tumora na mozgu. Tumor je rastao u četvrtoj moždanoj komori, koja je inače šuplja, i nije davao simptome do momenta kada se raširio van nje.

Božidar ima 3 godine, ne hoda i ne govori: Na početku je sve bilo u redu, a onda su roditelji primetili da se nešto čudno događa

Petra je operisana oktobra 2017. godine. Nažalost, operacijom nije izvučeno 20 odsto tumora koji se uhvatio za moždano stablo takozvano "čvor života" gde su centri za disanje, rad srca, pritisak odnosno vitalne funkcije.

Nakon hemioterapije planirano je da se Petrino lečenje nastavi u Nemačkoj, za šta porodica nema dovoljno novčanih sredstava i ovim putem obraća se humanim ljudima dobre volje kako bi Petri dali šansu za život.

Petra Vještica Foto: budihuman.rs

Petra je vesela devojčica koja voli život, voli sve. Sve grli i ljubi i kaže "jojim"! Osim opale kosice kada biste je pogledali nikada ne biste pretpostavili šta se nalazi u njenoj glavi.

Voli crtani film Patrolne šape, a njen idol je njen stariji brat Sava. Pomozimo ovoj porodici da sunce njihovog neba sija još dugo!

Ukoliko želite da pomognete Petri upišite 472 i pošaljite SMS na 3030. Možete da pomognete i uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Uplate na račune:

Dinarski: 160-496165-46

Devizni: 00-540-0002586.3

IBAN broj: RS35160005400002586311

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA