≫ 

Porodična drama u Nišu: Nenadu se iskomplikovalo lečenje retkog limfoma, a njegovu suprugu Marinu čeka operacija velikog tumora na mozgu

Nenadu se posle terapije za limfom javila ozbiljna komplikacija, veno-okluzivna bolest jetre, a sedam dana lečenja košta 35.000 evra

  • 5

Početkom maja prošle godine Nenad Ristić (36) otišao je kod lekara zbog upale sinusa, a dodatni pregledi su otkrili da ustvari boluje od izuzetno retke i veoma agresivne vrste limfoma.

Svi smo ustali za Mašu (9) kojoj je jedan bol promenio život: Njeni drugari, njihovi roditelji, glumci sve čine samo da opet zapleše (FOTO)

Nenad je docent na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu, a bolest od koje boluje, T lymphoblastic lymphoma, pogađa samo dva odsto populacije i jako je agresivna. Njegova porodica je prikupila neophodan novac i kontaktirala bolnicu Maltezer u Nemačkoj.

- Nenad je svu potrebnu hemioterapiju primio u Srbiji, ušao je u remisiju i mi smo krajem oktobra već bili u Nemačkoj. Transplantacija matičnih ćelija je izvršena 10.11.2017. Sve je prošlo u najboljem redu i on je vrlo brzo pušten na kućno lečenje - objašnjava njegova supruga Marina.

Međutim, ubrzo su se javili problemi, bolovi u stomaku, pa je on opet vraćen u bolnicu.

- Utvrđeno je da se radi o teškoj i jako ozbiljnoj komplikaciji, veno-okluzivnoj bolesti jetre. Započeto je sa terapijom, koja je jako skupa, jer sedam dana lečenja iznosi 35.000 evra - priča Marina.

Foto: Printskrin "Budi human"

Sama terapija je dala učinka, međutim, zbog ozbiljnosti stanja, potrebno je bilo tri nedelje iste. Ukupno 105.000 evra bilo im je potrebno za terapiju, a novcem prikupljenim uz pomoć prijatelja i fondacije Budi human, dug prema bolnici sveli su na 55.000 evra. Da bi mogao redovno da kontroliše tok oporavka, potrebno je da za tri meseca izmire celokupni dug.

Kao da sve to nije dovoljno strašno, dokaz da nesreća nikad ne ide sama je činjenica da je i njegova supruga takođe bolesna.

- U oktobru 2016. godine, baš pred porođaj, ustanovljen mi je veliki tumor na mozgu. Nakon rizičnog porođaja dobili smo devojčicu, a meni je odstranjen veći deo tumora. Čeka me još intervencija gama nožem, međutim sprečena sam da sada u ovim teškim trenucima za našu porodicu, uz bebu od 18 meseci, razmišljam o svom daljem lečenju - objašnjava ona.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA