Aleksandar je na putu da pobedi opaku bolest, a u tome će mu trebati naša pomoć

Da bi stabilizovali bolest morao je da kupuje lek "Bosulif" koji za sada bolest drži pod kontrolom kao blokator

  • 1

Aleksandar Dostanić (25) se od ranog detinjstva bavio sportom igrao u KUD-u "Vez" iz Glušaca, takođe u Folklornom ansamblu "Đido" iz Bogatića. Voli putovanja, svira gitaru, želi da se u budućnosti posveti planinarenju i povezivanju sa prirodom, a poslovna interesovanja vezana su za IT tehnologije. Sve to poremetilo je uspostavljanje dijagnoze "Hronična granulocitna leukemija" ili "CML" dijagnostikovana maja 2013. godine do kada je vodio normalan, miran i harmoničan život.

Mladom niškom novinaru potrebna pomoć: Pomozimo Bambiju da pobedi leukemiju i dalje uspešno izveštava sa utakmica! (FOTO)

Simptoma bolesti nije bilo, a otkrvena je tako što je na pregledu kod lekara opšte prakse otkriven veliki broj leukocita, čak 360.000 hiljada, pa je odmah upućen na odeljenje hematologije Kliničkog centra Vojvodine.

Od maja 2013. godine Aleksandar je lečen medikamentozno, svaki od lekova koje je koristio uspevao je oko godinu dana da drži bolest pod kontrolom.

U maju 2017. godine Aleksandrovo stanje se naglo pogoršava i bolest prelazi u akutni oblik. Sledi niz hemioterapija na odeljenju hematologije u "KCV" sve do decembra 2017. kada uspevaju da mu stabilizuju bolest. Veliki deo vremena od prijema u bolnicu Aleksandar je proveo u sterilnom bloku klinike za hematologiju.

Da bi stabilizovali bolest morao je da kupuje lek "Bosulif" koji za sada bolest drži pod kontrolom kao blokator. Taj lek koristi od decembra 2017. godine do danas.

Više puta je rađena pretraga dobrovoljnih davalaca koštane srži, ali bezuspešno, nisu uspeli da pronađu u svetu odgovarajućeg podudarnog donora da bi se obavila transplatacija koštane srži koja je neophodna.

Aleksandar i njegov rođeni brat su podudarni 60 odsto i to je dovoljno da se uradi "haplo" varijanta transplatacije koja se uspešno radi u Rimu, pa su takođe započeti i razgovori i o tom zahvatu. Dok ne dođe do čina transplatacije Aleksandar mora da dobija "Bosulif".

Sve dok mu ne bude urađena transplatacija koštane srži potreban mu je novac za pomenuti lek, a kasnije i za troškove transplatacije u inostranstvu.

Pomozimo Aleksandru! Upišimo 495 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Da Aleksandar pobedi opaku bolest! Budimo humani!

Uplati na račune:

Dinarski: 160-503249-37

Devizni: 00-540-0002663.0

IBAN broj: RS35160005400002663038

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA