≫ 

Magdalena je bila najglasnija u porodilištu, ubrzo su shvatili da pomodri čak i kada plače: Imamo rok do novembra da sačuvamo njeno srce

Druga šansa za život ove hrabre princeze je novembar, kada kardiohirurzi londonske "Harli strit" klinike treba da operišu Magdalenu

  • 7

Maloj Magdaleni Marković iz Dvorišta kod Golupca pedijatri su u drugom danu života otkrili da je rođena bez plućne arterije i da ima tetralogiju falot - srce sa četiri teške mane. Iako je na rođenju dobila ocenu 10, i kako njena mama kaže, bila najglasnija u porodilištu, Magdaleni su se već sutradan ispoljile prve naznake bolesti.

Prvu operaciju imala je devet dana posle rođenja i ona joj je pomogla da živi dve godine i četiri meseca.

128 fotografija za Srnu Sedmak: Devojčici rođenoj bez jednjaka potrebna još jedna operacija, a ovo je najlepši način da joj pomognete

Međutim, druga šansa za život ove hrabre princeze je novembar, kada kardiohirurzi londonske "Harli strit" klinike treba da operišu Magdalenu.

Magdalena ima četiri srčane mane, a vremena samo do novembra; Foto: budihuman.rs

Njena majka, Merima Krec podseća da je ovo jedini način da njihova jedinica živi. Sada je vreme da se obavi druga operacija, koju, nažalost, nije moguće uraditi u našoj zemlji.

- Dan po rođenju, doktor Slavko Dušanov, kardiolog vršačke bolnice, na osnovu nekih simptoma i šuma koje je već otkrio pedijatar, posumnjao je da Magdalena ima tetralogiju falot - kaže Merima i dodaje da je desna polovina njenog srca veća od leve, pa se brzo zamara i pomodri pri svakom naporu, čak i kada plače.

Krajem aprila 2016. devojčica je prvi put operisana i na mesto plućne arterije ugrađen joj je MBT šant.

Predstojeća operacija zamene ugrađenog šanta košta 50.000 evra.

- Kada nam je javljeno da su u Londonu pristali da je operišu, našoj sreći nije bilo kraja. Verujemo da ćemo do novembra, uz pomoć dobrih ljudi, uspeti da obezbedimo potreban novac. Treća operacija, zatvaranje prolaza između komora, uslediće kada se Magdalena oporavi od zamene šanta - kaže Merima.

RAČUNI I BROJEVI ZA POMOĆ MAGDALENI

Za pomoć maloj Magdaleni otvoreni su žiro računi, dinarski 160-511848-42 i devizni 00-540-0002822.6. IBAN broj je RS35160005400002822603, a SWIFT/BIC: DBDBRSBG. Sredstva se prikupljaju i slanjem SMS na broj 3030 i upisom 522. Cena poruke je 200 din, a PDV se ne naplaćuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đole

    17. avgust 2018 | 11:32

    Bolje da je novac za opremanje zadruge i honorare, veliki bos dao za bolesnu decu, tako bi pokazao da je human. Ali avaj, preči je loš program od tolikih života bolesne dece.

  • lana

    17. avgust 2018 | 10:36

    PA UPLATITE I POMOZITE, NECEKAJTE ZAGLUPLJUJUCU ZADRUGU!!!!!!!!!!!!!!@@!

  • Ssss

    17. avgust 2018 | 10:59

    Posla sms

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA