OTVOREN DEČJI NAUČNI KAMP: Deca na Adi kroz eksperimente uče hemiju, fiziku, matematiku (FOTO)

- Za Dan nauke izabrali smo datum rođenja Nikole Tesle. Imamo ovih dana odbor koji se bavi izgradnjom novog Teslinog muzeja - rekao je Šarčević

  • 1

U Srbiji se danas obeležava Dan nauke, a ministar prosvete Mladen Šarčević otvorio Dečji naučni kamp na Adi Ciganliji, koji će trajati do 21. juna.

NAUČNI KAMION do subote ispred Tržnog centra Ušće! (FOTO)

- Za Dan nauke izabrali smo datum rođenja Nikole Tesle. Imamo ovih dana odbor koji se bavi izgradnjom novog Teslinog muzeja - rekao je Šarčević.

On je dodao da manifestacija ima za cilj da deci približe nauku, da se polaznici danas upoznaju sa hemijom, a da će narednih dana biti u prilici da se upoznaju sa fizikom, psihologijom, arherologijom, matematikom i drugim naukama.

Dečji naučni kamp organizuje Centar za promociju nauke četvrti put za redom. Kamp je namenjen osnovcima od devet do 14 godina.

Učešće na Dečijem naučnom kampu je besplatno, tema kampa je "Šta ću biti kada porastem", a sva mesta za radionice popunjena su u rekordnom roku.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Direktor Centra za promociju nauke Jovan Trifunović pojasnio je da se od 2010. godine 10. jul obeležava kao Dan nauke i da će ove godine osim na Adi Ciganliji biti obeležen na još dve lokacije.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Druga lokacija je u naučnom klubu u Kralja Petra, gde će večeras direktor muzeja Nikole Tesle dr Branimir Jovanović održati predavanje o Tesli i preusmeravanju ljudske energije

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Dan nauke zatvara večernja projekcija naučnopopularnih filmova i TED predavanja u na otvorenom - na Cvetnom trgu u Beogradu - u saradnji sa organizacijom Filmstreet.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Projekcija je, inače, deo stalnog programa Naučnog kluba Beograd pod nazivom "Pokretne slike".

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sani

    10. jul 2017 | 16:46

    Nesto lepo za nasu decu, ali opet sve u Beogradu. Mogao bi ministar da organizuje tako nesto i po gradovima u unutrasnjosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA