Bastać: Taksi mafiji oduzimati automobile

Kako se navodi u saopštenju, Bastać je rekao da je i sam pre nekoliko večeri imao prilike da se uveri u to da "divlji" taksisti zloupotrebljavaju poverenje gradjana, tako što je ušao u taksi vozilo kod Beton hale i tražio vožnju do centra grada

  • 4

Nosilac izborne liste "Šta radite bre" Marko Bastać ocenio je danas da problem takozvanih "divljih" taksista šalje veoma ružnu sliku Beograda u svet i založio se da se kao mera prema onima koji krše zakon uvede i oduzimanje automobila.

Rakić - Vodinelić: Oslobodićemo Beograd od plagijatora i lažnih doktora (FOTO)

- Taksi mafija hara Beogradom, svakodnevno pljačkaju putnike i postali su potpuno bahati, dok nadležne gradske službe na čelu sa Komunalnom policijom po tom pitanju ništa ne preduzimaju - izjavio je Bastać na konferenciji za novinare.

Kako se navodi u saopštenju, Bastać je rekao da je i sam pre nekoliko večeri imao prilike da se uveri u to da "divlji" taksisti zloupotrebljavaju poverenje gradjana, tako što je ušao u taksi vozilo kod Beton hale i tražio vožnju do centra grada.

- Predstavio sam se kao stranac, a vozač je odmah prebacio u treću tarifu i krenuo da vozi zaobilaznim putem sve vreme stiskajući turbinu na menjaču koja je ubrzavala taksimetar. Na liniji koja inače košta oko 600 dinara po njegovom cenovniku ispalo je 3.920. Pošto je primetio da ga snimamo sa zadnjeg sedišta počeo je da preti da će zvati pojačanje i posle prilično neprijatnog razgovora jedva nas je pustio da izadjemo iz vozila - rekao je Bastać.

Dodaje se da su novinari imali prilike i da pogledaju snimak te vožnje i da im je podeljena usb kartica sa snimljenim prilogom.

Bastać je rekao da ne želi da generalizuje problem, svestan da većina taksista pošteno radi svoj posao, ali i da ima mnogo onih koji krše zakon i tako prave veliku štetu regularnim vozačima taksija, čitavom gradu i svim Beogradjanima.

Daljinac

(Tečegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA