Pokret obnove Kraljevine Srbije za direktan izbor gradonačelnika

Nosilac liste POKS-a na izborima za Skupštinu Beograda Predrag Marković kazao je novinarima u Skupštini Srbije da je ovo izuzetno bitan predlog, jer "ljude treba ceniti po onome što lično rade, a ne po onome što pričaju"

  • 7

Pokret obnove Kraljevine Srbije podneo je Skupštini Predlog zakona o lokalnim izborima, a predsednik POKS-a Žika Gojković objašnjava da je suština predloga da se gradonačelnici, kao i dve trećine odbornika u lokalnim skupštinama ubuduće biraju direktno, imenom i prezimenom, voljom građana, a ne političkim odlukama vodećih stranaka ili koalicija.

GIK proglasila listu Pokreta obnove Kraljevine Srbije

Nosilac liste POKS-a na izborima za Skupštinu Beograda Predrag Marković kazao je novinarima u Skupštini Srbije da je ovo izuzetno bitan predlog, jer "ljude treba ceniti po onome što lično rade, a ne po onome što pričaju".

Dodao je da bi promenom zakona bila rešena "tri sistemska i dva tehnička problema koji su ključni za što neposrednije odlučivanje građana u izboru i smeni vlasti, kao i uspostavljanju reda i stabilnosti u izbornim ciklusima".

Napomenuo je da je i pre prethodnih izbora lično podneo Narodnoj skupštini ovakav Predlog zakona, ali da su stranke, čim su izbori prošli, zaboravile šta su obećavale.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ŽEX

    7. februar 2018 | 18:06

    POKS vode dokazani monarhisti i ja im verujem! A i kad biram bolje da biram ljude po imenu i prezimenu. Bar tako se radi u zemljama koje su ekonomski razvijenije od Srbije a mi težimo da im se približimo.

  • Bojan

    7. februar 2018 | 22:02

    Konačno nešto smisleno, da se više ne kriju iza imena stranke i vođa. Neka svako na svoje ime dobija glasove pa šta bude! Svaka čast POKS!

  • Sergej

    7. februar 2018 | 18:54

    Luna je popularnija od ovih 100puta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA