≫ 

Šutanovac: Oslobodićemo Beograd od divlje gradnje

Koalicija „Da oslobodimo Beograd“ vratiće ovaj prostor prvobitnoj nameni: da bude zaštita Novom Beogradu, a da vodosnabdevanje bude kvalitetno i da građani piju zdravu i čistu vodu - poručio je predsednik Demokratske stranke

  • 66

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac izjavio je danas da će koalicija „Da oslobodimo Beograd – DS, SDS, NOVA, ZEP Zeleni“ očistiti Savski nasip od divlje gradnje i vratiti ga prvobitnoj nameni – zaštiti Novog Beograda i kvalitetnom vodosnabdevanju za celu prestonicu, saopštila je Informativna služba DS.

Rakić - Vodinelić: Oslobodićemo Beograd od plagijatora i lažnih doktora (FOTO)

Istakavši da je Beograd postao poprište divlje gradnje, Šutanovac je naglasio da su posledice toga naročito opasne na primeru Savskog nasipa, gde su nelegalni objekti izgrađeni na vodnom zemljištu Save, čime je ugroženo vodosnabdevanje Beograda.

- Ovde nije problem samo divlja gradnja, već ugrožavanje bezbednosti kako građana Novog Beograda, tako i svih Beograđana. Sama činjenica da su ove bespravne vikendice, objekti od tvrdog materijala izgrađeni na prostoru na kojem se nalaze remi bunari, ide u prilog tome da u najkraćem mogućem roku može doći do ugrožavanja bezbednosti svih građana i do trovanja vode kojom se snabdevaju građani Beograda - rekao je Šutanovac, a prenosi DS.

Foto: Demokratska stranka

Razgovarajući sa građanima na Savskom nasipu, Šutanovac je istakao da je vodno zemljište javno dobro, te da se ono ne sme žrtvovati zarad privatnih interesa nekolicine privilegovanih, jer će posledice toga snositi svi Beograđani.

- Koalicija „Da oslobodimo Beograd“ vratiće ovaj prostor prvobitnoj nameni: da bude zaštita Novom Beogradu, a da vodosnabdevanje bude kvalitetno i da građani piju zdravu i čistu vodu - poručio je predsednik Demokratske stranke, piše u saopštenju demokrata.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boris

    8. februar 2018 | 16:48

    Sta cemo sa gradjevinom na pasnjaku?

  • čarls bronson

    8. februar 2018 | 15:19

    Kome treba divlja gradnja, kada dobar stambeni prostor može da se kupi ukradenim novcem od naroda ili od četvorogodišnje plate .

  • Toplica Milan

    8. februar 2018 | 15:52

    Ovo je nista drugo do jos jedno u nizu laznih obećanja najvećeg nelegalnog gradjevinca u BG-U.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA