≫ 

Bastać: Lični asistenti i pratioci za svu decu bez čekanja

Kako je rekao nakon toga bi se u saradnji sa specijalizovanim institucijama i fakultetima napravile baze osposobljenih i motivisanih personalnih asistenata i ličnih pratioca

  • 0

Nosilac liste za odbornike "Šta radite bre" na beogradskim izborima Marko Bastać predložio je danas da se na nivou grada kroz sistem koordinacije svih institucija kojima je to posao utvrdi kome je neophodna pomoć personalnih asistenata i ličnih pratioca.

Bastać: Okrečimo Beograd!

Kako je rekao nakon toga bi se u saradnji sa specijalizovanim institucijama i fakultetima napravile baze osposobljenih i motivisanih personalnih asistenata i ličnih pratioca.

- Uz dodatnu edukaciju učitelja i nastavnika i prilagođene udžbenike moguće je realizovati inkluzivni model obrazovanja za koji smo se kao društvo opredelili. Predlažem i da se u koordinaciji sa grupama građana i nevladinim organizacijama na nivou opština otvore besplatna savetovališta za porodice dece koja imaju smetnje u razvoju - rekao je Bastać.

Dodao je i da su "duge liste čekanja za lične pratioce deci" sramota za vlast i za ceo grad.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA