Đilas: Zbog nemara vlasti poljoprivrednicima iz Grocke propadaju usevi

Đilas je danas razgovarao sa poljoprivrednicima iz Gorcke i o mogućnostima skladištenja i prodaje voća koji se već radi u Tirolu, gde svaki voćar preda voće u hladnjaču, državnu ili privatnu, čekajući najbolju otkupnu cenu

  • 28

Dragan Đilas, kandidat za gradonačelnika Beograda liste “Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju!”, razgovarao je danas sa poljoprivrednicima iz Grocke.

Ðilas: Imamo program koji možemo da sprovedemo

Meštani Grocke, kako je saopšteno iz Informativne službe ove liste, požalili su se da sistem za navodnjavanje “kap po kap” u Pudarcima koji je izgrađen još u vreme mandata gradonačelnika Đilasa, zbog nemara aktuelnih vlasti do danas nije pušten u rad, zbog čega su poljoprivrednici iz Gorcke pretrpeli ogromnu materijalnu štetu.

- Prošle godine smo imali strašnu sušu. Ove godine nam kajsija nije rodila, zato što nismo mogli da navodnjavamo. Šteta je ogromna. Ovako kako sad stoje stvari, propašćemo vrlo brzo. Da sistem za navodnjavanje radi, imali bismo prinos za 40-50 odsto veći - rekao je Dragan Ilić, poljoprivrednik iz Pudaraca, piše u saopštenju.

Kandidat za gradonačenika Beograda Dragan Đilas rekao je da je šokiran činjenicom da ovaj sistem koji je bio u potpunosti spreman još 2013. godine do danas nije pušten u rad.

- Baš sam se razočarao kada sam čuo da sistem ne radi, u šoku sam - rekao je Đilas.

Foto: Izborni štab Grupe građana Dragan Đilas

Čitav ovaj kraj godišnje može da proizvede oko 67.000 tona voća, što je za područje Balkana značajna količina i veliki potencijal, zbog čega je posvećena velika pažnja ovom projektu u mandatu gradonačelnika Đilasa, navode iz ove liste.

Đilas je danas razgovarao sa poljoprivrednicima iz Gorcke i o mogućnostima skladištenja i prodaje voća koji se već radi u Tirolu, gde svaki voćar preda voće u hladnjaču, državnu ili privatnu, čekajući najbolju otkupnu cenu, zaključeno je u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    14. februar 2018 | 17:04

    Djilas govori ljudima prazne price kao da ga nisu prozreli.

  • jovana

    14. februar 2018 | 17:12

    Nije nemar nego je Miskovic svojevremeno otkupio poljoprivredu u Srbiji.

  • Kiki

    14. februar 2018 | 19:47

    Djilas se seti Grocke samo pred izbore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA