≫ 

Stefanović: Nemamo problem, kada stignu rezultati, čestitaćemo svima koji su uspeli da se plasiraju u gradski parlament

Stefanović kaže da još nisu dobili podatke o izlaznosti sa svih mesta, ali da procenjuju da će biti oko 52 odsto izašlih u Beogradu

  • 6

Nebojša Stefanović, predsednik gradskog odbora SNS i ministar unutrašnjih poslova Srbije, obratio se građanima odmah posle zatvaranja glasačkih mesta iz izbornog štaba Srpske napredne stranke.

Skat: Ponosan što sam bio jedan od posmatrača na izborima

Stefanović je napomenuo da je ovo bio jedan dobar dan u kome je bilo najmanje incidenata i u kome su se poštovale demokratske procedure i istakao da je protiv SNS bila uperena žestoka negativna kampanja u toku koje je čak dolazilo i do brutalnog kršenja izborne tišine.

Foto: A. Nalbantjan

- Sve su to naši protivnici radili kako bi naveli ljude da glasaju samo za njih. Potvrdu toga vidite i u njihovom nedomaćinskom odnosu prema medijima. Mi smo bili dobri domaćini svim novinarskim ekipama i svi koji su želeli mogli su da budu ovde uz nas. Ne samo večeras, nego svaki put - rekao je Stefanović.

On je istakao da u štabu SNS-a ne samo da svi mogu da budu prisutni, nego i da postavljaju pitanja.

Foto: A. Nalbantjan

- Sa druge strane, ti kandidati koji su tobože nosioci demokratije, prave selekciju medija i uskraćuju pojedinima pravo da prisustvuju konferencijama ili da budu u štabovima tokom čekanja rezultata - kaže on.

Stefanović kaže da još nisu dobili podatke o izlaznosti sa svih mesta, ali da procenjuju da će biti oko 52 odsto izašlih u Beogradu.

- Nemamo problem, kada stignu rezultati čestitaćemo svima koji su uspeli da se plasiraju u gradski parlament. Ponosni smo na rad svih aktivista, svih koji su izdržali sve psovke i sve što je govoreno protiv njih kako bi Beograd bio bolje mesto za život - kaže Stefanović.

Foto: A. Nalbantjan

On ističe da da su ove izbore, sem velikog broja kontrolora, pratile i različite nevladine organizacije i članovi diplomatskog kora.

- Smatramo da je potpuno normalno što je među njima bio i američki ambasador Kajl Skat. Na dva mesta predstavnici američke ambadsade biće i pri brojanju glasova - kaže Stefanović.

Pogledajte kako su glasali i šta su tom prilikom rekli nosioci lista za gradske izbore u Boegradu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA