Kako je opozicija reagovala na pobedu SNS-a: Neki se nadaju boljim rezultatima, drugi osuli paljbu

Rekacije Luke Maksimovića, Boška Obradovića i Aleksandra Šapića

  • 43

Lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!", prema dosadašnjim rezultatima ponela je ubedljivu pobedu, a na to su drugi "učesnici u trci za Beograd" reagovali na različite načine. Neki od članova opozicije se nadaju da će konačni rezultati da promene situaciju, dok su drugi osuli paljbu.

Izbori dodatno učvrstili SNS u državi: AP o ključnoj ulozi Beograda u srpskoj politici

LUKA MAKSIMOVIĆ - BELI

Prema preliminarnim rezultatima izbora za Skupštinu grada Beograda, lista "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad" osvojila je manje od tri odsto glasova, a Luka Maksimović, doskora poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, rekao je da su to rezultati samo sa nekih biračkih mesta, te da očekuje bolji rezultat.

- To su rezultati samo sa nekih biračkih mesta gde se navodi da smo osvojili 2,8 odsto glasova. I dalje smo pozitivni. Samo lagano, nismo mi ni očekivali da ćemo odmah dobiti rezultat od sedam odsto, ali sad će da se dogodi nagli rast tako da šta god da se desi mi nastavljamo dalje - rekao je on za Tanjug u izbornom štabu "Ljubiša Preletačević Beli - zato što volimo Belovgrad", u klubu "Garaža" u Beogradu.

Foto: Tanjug/Milutin Marković

Inače, Ljubiša Preletačević Beli je izmišljeno ime pod kojim je Luka Maksimović nastupio na predsedničkim izborima u aprilu 2017. godine.

Zbog toga je lista "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad" bila osporena, ali je sugrađanin Luke Maksimovića, Ognjen, promenio ime u Ljubiša Preletačević Beli, što je toj listi omogućilo da bude proglašena.

BOŠKO OBRADOVIĆ

Predsednik Dveri Boško Obradović nazvao je večeras "ološem" analitičare iz CeSID- a i IPSOS-a, reagujući na rezultate beogradskih izbora.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Ovaj ološ iz CESID-a i IPSOS-a prvo stavio DVERI-ÐB u Beogradu na tri odsto. Sad kažu četiri odsto. A, niko ne zna rezultate. Gradska izborna komisija još nije imala niti jednu konferenciju. Ko određuje rezultate izbora u Srbiji: glasovi birača ili nevladine organizacije pod kontrolom? - napisao je Obradović na Tviteru.

ALEKSANDAR ŠAPIĆ

Kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić izrazio je večeras zadovoljstvo što će da bude deo Skupštine grada Beograda.

- Cilj je bio da pokušamo da dođemo u situaciju da nešto menjamo. Sa devet odsto ne možemo da menjamo, to je činjenica, ali smo opet, sa druge strane, došli u priliku da budemo sastavni deo gradske skupštine - rekao je Šapić na konferenciji za novinare.

Dodaje, međutim, da preostaje da se vidi šta će to doneti u budućnosti.

- Voleo bih da predsednik održi obećanje i da pusti nas da se takmičimo za mesto gradonačelnika. Sada smo glasali za odbornike u Skupštini grada, a bilo bi fer da smo se takmičili sa ljudima koji su vodili Beograd - rekao je Šapić.

Foto: Milena Đorđević

- Kada je neko na ovim izborima nosilac liste, a ima prilike da se viđa sa Putinom, Merkelom, a ja ne mogu na telefon da dobijem Žiku iz Sopota, jer su mu rekli da mi se ne javlja... To nije baš ravnopravno - dodao je on.

VIDEO: Aleksandar Vučić otvaranje šampanjca posle proglašenja rezultata

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja

    5. mart 2018 | 00:45

    Opozicijo cao. Narod vas je smestio tamo gde ste zasluzili - ne u istoriju, nego u ZABORAV. A sad adio i nikad vise!

  • Alex

    5. mart 2018 | 00:51

    Kakvi likovi.Smilujte se na narod i ne pojavljujte se vise.

  • Живојин Кикинда

    4. mart 2018 | 23:59

    Нисам члан ниједне партије али сам био рекао СНС побећује .Хвала БОГУ НЕПОДРЖАВАМ НИЈЕДНУ ПАРТИЈУ САМО ГЛЕДАМ,И ПРАТИМ .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA