≫ 

Kako će izgledati podela mandata posle pobede SNS-a?

Posmatračka misija CRTA saopštila je da su na današnjim izborima zabeležene nepravilnosti na osam odsto biračkih mesta

  • 30

Prema proceni CeSID-a u budućem beogradskom parlamentu će, prema osvojenom broju glasova, SNS imati 63 mandata. Koalicija koju je predvodio Dragan Ðilas imaće 27 odbornika, Grupa građana Aleksandar Šapić 12, a socijalisti osam odbornika.

(UŽIVO) Vučić proglasio nezapamćenu pobedu u Beogradu, pratite prve reakcije posle izbora (VIDEO)

Ovu su računicu sačinili na osnovu rezultata po kojiima su naprednjaci osvojili nešto više do 45 odsto glasova na današnjh izborima, Ðilas 18,8, Šapić 8,2 a SPS 6 odsto i pri izlaznosti od 51 odsto, što je, kažu u CESID-u, niže od projekcija koje su pravili u toku dana.

Prema toj izlaznosti, na izbore je izašlo oko 815.000 Beograđana.

Koalicija Dragan Ðilas imaće 27 odbornika/Foto: Marko Jovanovic

Nepravilnosti na osam odsto biračkih mesta

Posmatračka misija CRTA saopštila je da su na današnjim izborima zabeležene nepravilnosti na osam odsto biračkih mesta.

- Naša tri posmatrača su izbačena sa biračkih mesta u opštinama Zemun, Rakovica i Grocka, dok je predsednik biračkog odbora na biračkom mestu u Sopotu pretio našem posmatraču da će ga fizički napasti, ukoliko rezultati sa tog mesta budu izuzeti iz brojanja glasova - kazao je večeras na konferenciji za medije programski direktor Posmatračke misije CRTA Raša Nedeljkov.

Nedeljkov je dodao da je posmatrač iz organizacije CRTA vraćen na biračko mesto u Rakovici, ali da njegovo prethodno udaljavanje i slični incidenti bacaju senku na izborni proces.

On je napomenuo i da je na sedam odsto biračkih mesta zabeležena paralelna evidencija birača, organizovanje dovođenje velikog broja birača, što, prema njegovoj oceni, može biti rezultat dobre stranačke infrastrukture, ali i kupovine glasova.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA