GENIJE DANA: Radulovićev odbornik prešao 200 km u Americi da bi glasao na beogradskim izborima, a nije znao da je sve to za džabe

Svoju želju za ispunjavanjem građanske dužnosti, iako se nalazi daleko od Beograda, Stanković je javno izrazio na društvenim mrežama, posle čega je usledio, u najmanju ruku, podsmeh Tviteraša

  • 0

Elementarno nepoznavanje Zakona o lokalnim izborima pokazao je Dušan Stanković, odbornik Dosta je bilo u Skupštini opštine Zvezdara. Naime, on je 4. marta zapucao 200 kilometara iz Filadelfije u Vašington kako bi glasao na lokalnim izborima(?!). Svoju želju za ispunjavanjem građanske dužnosti, iako se nalazi daleko od Beograda, Stanković je javno izrazio na društvenim mrežama, posle čega je usledio, u najmanju ruku, podsmeh Tviteraša!

Kako je opozicija reagovala na pobedu SNS-a: Neki se nadaju boljim rezultatima, drugi osuli paljbu

Nije mi bilo teško da iz Filadelfije dođem danas u Vašington da glasam, ali u našoj ambasadi kažu da ne mogu da glasam jer su lokalni izbori, već može samo za parlamentarne i predsedničke - požalio se odbornik Dosta je bilo koji je u Americi bio na službenom putu, te dodao da "stvarno ne razume zašto mu je uskraćeno pravo da glasa jer fizički taj dan nije u Beogradu, a 21. vek je čoveče, šta je problem da se zabeleži njegov glas i uračuna u zbir?".

 
A post shared by Dušan Stanković (@iamsoulman) on

Tada je saznao ono što bi kao skupštinski funkcioner odavno trebalo da zna, a to je Zakona o lokalnim izborima.

- Prema članu 6 Zakona o lokalnim izborima "pravo da bira odbornika ima punoletan, poslovno sposoban državljanin Republike Srbije koji ima prebivalište na teritoriji jedinice lokalne samouprave u kojoj ostvaruje izborno pravo. Za odbornika, može biti izabran punoletan, poslovno sposoban državljanin Republike Srbije koji ima prebivalište na teritoriji jedinice lokalne samouprave u kojoj je predložen za odbornika, dok u članu 7 piše da se izbor odbornika obavlja u opštini kao jedinstvenoj izbornoj jedinici i da se odbornički mandati raspodeljuju između izbornih lista srazmerno broju dobijenih glasova koji je osvojila svaka od izbornih lista - piše u pomenutom zakonu.

- Barem sam pokušao, i pokazao koliko je besmislen i zastareo takav sistem. U doba IT revolucije nema smetnji da se glasa odakle god! - zaključio je opštinski odbornik sa Zvezdare.

Stankovićevo neznanje ubrzo su osudili i Tviteraši, pa su komenatri tipa "kakav si ti IT inženjer i odbornik jedne stranke kad ne znaš da se na lokalnim izborima ne može glasati u inostranstvu, pogotovo tako kako si ti ‘banuo’ u ambasadu?

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA