≫ 

Vesić najavio tužbu protiv RTS: Đilas hoće medijski mrak (FOTO)

Upitan za odluku Dragana Ðilasa da određenim medijima ne dozvoli ulazak u izborni štab, kao ni na danas održanu konferenciju za novinare, Vesić je rekao da je to samo pokazatelj kako bi medijska slika izgledala ako bi Ðilas bio na vlasti

  • 1

Član Predsedništva SNS Goran Vesić najavio je danas da priprema tužbu protiv RTS-a nakon što mu je utišavan ton tokom gostovanja u emisiji, u kojoj je učestvovao kao predstavnik liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!".

EKSKLUZIVNO: Vučić osvojio čak i Šapićev Novi Beograd. Ovo su rezultati po beogradskim opštinama, SNS nije pobedio u samo dve

Time je osporeno pravo građana da čuju informacije, istakao je Vesić i dodao da je podatak o tome koliko je novca Dragan Ðilas ukrao nešto što svi treba da čuju.

Vesić ističe da je bio zapanjen tim postupkom, te da mu se to nikada nije desilo ni u jednom gostovanju od 2003. godine od kada se bavi politikom.

- To jedino mogu da tumačim kao zlu nameru jer znam da su još tokom emisije bili upozoreni šta se desilo i nisu ništa uradili po tom pitanju. Kao što znate to je lako moglo da se popravi i tokom emisije i tokom reklama - rekao je Vesić novinarima.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Upitan za odluku Dragana Ðilasa da određenim medijima ne dozvoli ulazak u izborni štab, kao ni na danas održanu konferenciju za novinare, Vesić je rekao da je to samo pokazatelj kako bi medijska slika izgledala ako bi Ðilas bio na vlasti.

Vesić je podvukao da mediji imaju prava da postavljaju pitanja i da su takvi postupci nedopustivi.

- On hoće da uređuje medije, a svi mediji osim javnog servisa imaju pravo na svoju uređivačku politiku i kao što se nama ne sviđa šta pišu N1 i Danas oni na to imaju pravo kao što to pravo ima i Pink. Ðilas pokazuje da bi u Srbiji, ako bi on bio na vlasti, vladao medijski mrak, a danas vlada medijski haos, piše ko šta hoće i kako hoće - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Predstavnicima pojedinih medija danas je ponovo zabranjeno prisustvovanje konferenciji za novinare liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju", na kojoj je govorio Dragan Ðilas.

Novinarima nije poznato ko je sve od medija došao na pres konferenciju, a u izbornoj noći pristup je onemogućen televizijskim kućama Pink, Hepi i Studio B, kao i listovima Alo, Informer i Srpski telegraf.

ĐILAS LAŽIMA SKRIVA IZBORNI DEBAKL

Vesić je rekao i  da su građani Beograda iskazali najveću podršku listi SNS, te da nisu naseli na kampanju laži i prevara koju je vodila opozicija.

On kaže da najbolji odgovor građana na sve što je u Beogradu urađeno jeste 15.000 glasova više nego 2014. godine.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Kako kaže, izbori u Beogradu su još jedan debakl opozicije, te da je Dragan Ðilas, kao drugoplasirani, dobio skoro 30 odsto glasova manje nego SNS.

- Ðilas pokušava da debakl opravda izmišljanjem i da ospori i omalovaži skoro 370.000 građana koji su nam dali glas - rekao je Vesić novinarima.

Prema njeovim rečima, podaci koje je Ðilas izneo na današnjoj konferenciji za novinare, da je u Beogradu podeljeno 208 miliona dinara socijalne pomoći - nisu tačni.

Vesić objašnjava da je na teritoriji Beograda podeljeno 70 miliona dinara za 4.700 građana koji su za to ispunili uslove.

Novac koji deli Ministarstvo za rad, kaže Vesić, deli se tokom cele godine i kao i do sada, podeljen je građanima u 49 opština, kao i građanima KiM.

- Ta sredstva se dele socijalno ugroženima svake godine i to nema veze sa izborima. Ðilas svojim optužbama poručuje da ne želi da socijalno ugroženi građani dobiju pomoć - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

On je naveo i da je Ðilas, dok je bio gradonačelnik Beograda, na ime jednokratne pomoći, podelio 728 miliona dinara na teritoriji glavnog grada.

- Tako je pokušavao da kupi glasove, a razlika je još jedna, što ne postoji nijedan papir o tome koliko je i kome novca davao. Sada postoji svima dostupna evidencija, gde svaki dinar te pomoći ide - rekao je Vesić.

On je podvukao da je 208 miliona dinara opredeljena suma za socijalno ugrožene, a da je podeljeno 50 miliona dinara na teritoriji Srbije i KiM i 70 miliona na teritoriji Beograda, dok će ostatak, ukoliko ga bude, biti vraćen u budžet Srbije.

- On pokušava da sakrije da je predstavnik tajkuna i da ga interesuje samo gradska kasa. Da nije tako, njegova lista izašla bi na izbore i u Boru, Aranđelovcu i Sevojnu, ali nije, jer tamo nema para - kaže Vesić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

On je naveo i da su Ðilasove firme u vreme kada je bio državni funkcioner, ostvarivale promet od 71 milion evra.

- On je svoje bogatstvo stekao u politici, a od 2004. do 2012. promet njegovih firmi je 90 odsto, dok je pre toga bio dva odsto - ukazao je Vesić i naveo da je Ðilas preko svojih firmi radio sa Studijom B, koji je tada bilo javno preduzeće, što je, kako kaže, direktan sukob interesa", rekao je Vesić.

- Neka opozicija pokuša da na neki drugi način ubedi ljude da će vladati bolje od nas, jer su izbori pokazali da laži i klevete ne donose glasove, jer građani žele konkretne promene. Njihov jedini program i cilj jeste mržnja prema Aleksandru Vučciću, a mi ih pozivamo da učestvuju u Skupštini grada i zajedno sa nama rade na razvijanju Beograda - rekao je Vesić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA