Ovako je izvedena najspektakularnija prevara u Hrvatskoj: Maskirao se u kurira kladionice, ušetao u banku i izašao sa više od 500.000 evra!

- Danas ideš u policiju na prepoznavanje. Znamo da si rekao policiji da možeš da prepoznaš čoveka, ali razmisli, prošlo je mnogo vremena i ne verujem da možeš da budeš siguran 100% - glasi poruka upućena svedocima pljačke

  • 3

Ivan Ico Mateković, u hrvatskoj javnosti poznat kao čovek koji je oteo sina generala Vladimira Zagorca 2004. godine, završio je u zatvoru zbog optužbi da je zastrašivao svedoke i ometao ih u prepoznavanju osobe koja je učestvovala u najspektakularnijoj prevari u Zagrebu.

Okončana drama u Zagrebu: Azilant se popeo na toranj, stavio omču oko vrata i pretio da će se ubiti! (FOTO) (VIDEO)

Kako nezvanično saznaje Jutarnji.hr, prepoznavanje koje je Mateković navodno pokušao da omete odnosi se na slučaj iz prošle godine, kada je iz poslovnice jedne banke na području Črnomerca na prevaru odneseno oko 4 miliona kuna, odnosno preko 500.000 evra.

- Danas ideš u policiju na prepoznavanje. Znamo da si rekao policiji da možeš da prepoznaš čoveka, ali razmisli, prošlo je mnogo vremena i ne verujem da možeš da budeš siguran 100%. Oni ne mogu da te zaštite od problema u životu. Zato ne prepoznaj nikoga - glasila je poruka koju je on navodno poslao početkom juna ove godine svedocima sa srpske kartice.

On je to uradio na dan kada su u Heinzelovoj ulici oni trebalo da dođu na prepoznavanje mogućeg sumnjivca za prevaru.

Advokatica Matekovića, koji je zbog otmice u zatvoru proveo osam godina, rekla je da će se žaliti na pritvaranje.

Prevara o kojoj javnost uopšte nije bila obaveštena napravljena je tako da se počinilac maskirao u kurira jedne sportske kladionice, te je s falsifikovanom dokumentacijom ušao maskiran u banku, a nakon što su telefonski lažno najavili iz kladionice da dolazi da preuzme novac.

Prevarant se zatim odšetao s oko 4 miliona kuna, a policija je nedavno jednu osobu neslužbeno osumnjičila da je počiniLACj prevare.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA