Da li je majka Luke Bojovića planirala ubistvo Koljenšića kao osvetu za sina Nikolu? Rat Crnogoraca i Srba iz godine u godinu (FOTO) (VIDEO)

Anđelka Bojović koja je odlučila da pravdu zbog smrti svog mlađeg sina uzme u svoje ruke

  • 15

Ratko Koljenšić navodno je umalo izbegao osvetu za ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, kako navode crnogorski mediji. Zbog planiranja njegove likvidacije uhapšeni su sinoć u Nikšiću majka Luke i Nikole, Anđelka (66) zajedno sa svojim nećakom Matijom Bojovićem (35).

Uhapšeni majka Luke Bojovića i njegov brat od strica: Sumnja se da su spremali atentat u Crnoj Gori

Policija je ustanovila da su oni danima pratili Koljenšića, a kada su uhapšeni u Matijinoj kući u Nikšiću pronađeno je 20 metaka, kutija od ručne bombe i dve radio veze.

Ko je Anđelka Bojović?

Anđelka Bojović (66), osim dvojice sinova ima i ćerku Mariju, koje je rodila u braku sa Vukom Bojovićem, dugogodišnjim direktorom beogradskog ZOO vrta. Ona je celu svoju profesionalnu karijeru provela na beogradskom Fakultetu likovnih umetnosti, gde je bila profesor crtanja i slikanja.

Foto: flu.bg.ac.rs

Prvi udarac joj je bio kada ju je napustio suprug Vuk, koji je sa drugom ženom dobio i dete, ali se ona od toga nikada nije oporavila. U to vreme i Luka Bojović se "okrenuo" ulici. Prvu krivičnu prijavu dobio je u svojoj 17. godini, ali je zahvaljujući uticajnom ocu, ona završila u "fioci", međutim Luka je nastavio sa svojom kriminalnom karijerom sve do hapšenja u Španiji 2012. godine.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis, Marko Todorović, MUP, Profimedia/AFP

U aprilu 2013. u Beogradu je ubijen Anđelkin mlađi sin, Nikola. Kako je utvrđeno istragom, Nikola je likvidiran u ratu koji je Luka Bojović vodio sa crnogorskom porodicom Šaranović. U tom ratu, osveta je išla za osvetom, kako su izveštavali mediji iz regiona. Ubijen je u ime osvete za ubistvo Branislava Šaranovića, a ubistvo je naredio i organizovao Branislavljev brat, Slobodan Šaranović, koji je zbog toga uhapšen zajedno sa Ratkom Koljenšićem, a obojica su pušteni iz pritvora decembra 2016. godine.

Sukob porodica Šaranović i Bojović počeo je u leto 2009. godine, kada je pod misterioznim okolnostima u Baru nestao Slobodan Radonjić, sin Šaranovićevog kuma Danila. Iako Radonjićevo telo nikada nije nađeno, i porodica i policija sumnjali su da je ubijen, a u potragu za ubicama su krenuli i otac Danilo i kum Branislav. Jedini trag koji su imali bio je Luka Đurović, koji je u Crnoj Gori najbliži saradnik Bojovića i koji je na dan nestanka i pozvao Slobodana da se nađu.

Ubistvo Slobodana Šaranovića

Slobodan Šaranović (78) ubijen je 11. marta ove godine, oko 22 sata u Budvi, samo tri meseca nakon što je pušten iz pritvora. Na njega su u budvanskom naselju Dubovica nepoznati napadači pucali iz automobila u pokretu i u njega ispalili 30 metaka, nakon čega je Šaranović ostao na mestu mrtav. Iako je imao dosta neprijatelja zbog svoje kriminalne prošlosti, crnogorska policija je odmah posumnjala da je jedan od motiva za njegovo ubistvo zapravo osveta zbog likvidacije Nikole Bojovića. Za ubicama se još traga.

Ko je Ratko Koljenšić?

Foto: e-stock.us/Petar Jovanović

Koljenšić je od decembra 2016. kada je izašao iz pritvora bio pod stalnim policijskim nadzorom zbog informacije iz bezbednosnih službi da mu preti opasnost. To se ispostavilo kao istina, budući da su pomenuti Anđelka i Matija Bojović uhapšni, međutim, Koljenšić je ovoga puta izbegao smrt.

Naime, Ratko Koljenšić (40) iz Nikšića, direktni je izvršilac ubistva Nikole Bojovića, a za to ubistvo plaćen je 30.000 evra, piše "Blic". On je nakon ubistva pobegao u Crnu Goru, gde je i uhapšen, te mu je suđeno u Srbiji. Međutim, već februara 2014. zajedno sa Šaranovićem biva pušten iz zatvora kod Podgorice jer im je ukinut ekstradicioni pritvor, ali Apelacioni sud Crne Gore odbija njihovo izručenje Srbiji, ali posle dva meseca ponovo bivaju uhapšeni zbog istog krivičnog dela.

Foto: MUP Srbije

Koljenšić je osumnjičen da da je u ubistvu Bojovića bio pomagač Milošu Delibašiću i Saši Cvetanoviću (32) iz Vranja. Od šestorice osumnjičenih (Slobodan Šaranović, Miloš Delibašić, Miloš Vojinović, Slaviša Novaković, Ratko Koljenšić i Saša Cvetanović), koji su uhapšeni u Crnoj Gori, srpskim vlastima do sada je isporučen samo Saša Cvetanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA