Tompson odgovorio na prozivke: Honorar nisam primio od 1995. godine

  • 3

Ove godine na obeležavanje 22. godine od vojne akcije "Oluja", koji se u Hrvatskoj naziva "Dan pobede", Marko Perković Tompson pevaće u Slunju, a ne u Kninu kao prethodnih godina i za to neće uzeti ni dinara.

Ovogodišnja proslava "Oluje" bez Tompsona, govora političara i branitelja?!

Kontroverzni pevač je razgovoru za N1 odbio nagađanja o visokom honoraru koji je navodno trebalo da primi za nastup u Slunju.

Tompsonov koncert predstavlja uvredu i poniženje za srpske žrtve: Dačić pozvao Plenkovića da ne finansira Perkovićev nastup

- Ne da neću primiti honorar, nego ga nisam uzeo niti jednom od 1995. godine pa sve do ove godine. Tako će biti sve dok budem mogao da nastupam na Danu pobede. Držao sam da bi takav gest trebalo da bude moja stvar, ali pošto sam prozvan od nekih medija, moram da istaknem da je to moj dar. A pridružio mi se i moj kum Mate Bulić - rekao je Tompson.

On je naglasio da ga ove godine niko nije službeno pozvao u Knin, te da bi se Dan pobede trebalo slaviti svuda.

- Dan pobede bi po meni trebalo slaviti svuda. To je poruka koju smo mi iz Čavoglava slali godinama. Knin je najveća simbolika i to treba da ostane. Ali, ne bi se smela da se stvara atmosfera da ako nismo u Kninu ili Čavoglavama da nismo slavili Dan pobede. Zato smo sada odlučili ići u druga mesta - kazao je Tompson.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na novinarsko pitanje o tome kako je možda preterano da se održavaju koncerti i u Slunju i u Kninu zbog financijskog aspekta, izvođač je rekao da ne želi da komentiriše koliko će koje mesto izdvojiti za obežavanje Dana pobede.

Na pitanje zašto koristi uzvik "Za dom spremni" u pesmi "Čavoglave" za koji je prošle godine dobio prekršajnu prijavu, rekao je da je ta pesma simbol "Domovinskog rata" te da ne razume zašto je dobio prijavu baš nakon koncerta u Kninu, a ne za druge mnogobrojne koncerte na kojima je otpevao "Čavoglave".

Foto: Profimedia

- Ta pesma je nastala u Domovinskom ratu. Pevam pesmu koja je bila simbol Domovinskog rata i danas neguje sećanje na Domovinski rat i ne vidim da sam išta prekršio. Videćemo šta će sud na kraju da odluči. Ja sam Čavoglave pevao i pre dana Domovinske zahvalnosti u Kninu i posle. I nisam nikad dobio prekršajnu prijavu. Zašto baš na taj dan u Kninu jesam? - pita se Tompson.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA