Nešo je izbeglica koji je svoj mir pronašao u Crnoj Gori: Prodaje krofne na plaži, svi ga znaju, a njegova priča je ludilo!

Znaju ga brojni turisti iz Srbije, Republike Srpske, koji već godinama dolaze na letovanje na ovaj deo crnogorskog primorja

  • 5

Izbeglica Nešo Draganić iz Hercegovine našao je novi dom u Crnoj Gori.

Zarađuju 300 evra dnevno, i to samo od krofni! Crnogorac otkrio koje dve stvari su najvažnije za zaradu do zime

Godinama prodaje krofne na plaži Zmijice u Bijeloj kod Herceg Novog, pa ga mnogi turisti koji ovde letuju godinama, gledaju kao svog prijatelja, prenose Večernje novosti.

- U Bijelu sam stigao 1995. godine iz ratnog vihora iz Hercegovine. Jedan sam od retkih koji je sam u međudržavnoj razmeni prešao iz Hrvatske u Crnu Goru, na graničnom prelazu Debeli breg.

- I zaustavio sam se u Bijeloj kod rodbine koja je takođe bila u izbeglištvu. Tu sam zasnovao porodicu, tu su mi se deca rodila, školuju se, a supruga i ja povremeno radimo. Od 2001. godine tokom letnje sezone pravim i prodajem krofne - priča Nešo za Novosti.

Znaju ga brojni turisti iz Srbije, Republike Srpske, koji već godinama dolaze na letovanje na ovaj deo crnogorskog primorja. I pomalo su se srodili sa ovim Hercegovcem, koji je do rata kao precizni mehaničar radio na održavanju u jednoj tekstilnoj fabrici.

Foto: Hons084 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Srodio se sa meštanima novog kraja, ali i sa gostima koji ovde letuju. Mnogi od njih ga prepoznaju na plaži, pozdravljaju se sa njim, pitaju ga za porodicu i, naravno, kupuju krofnu više nego kod bilo koga drugog.

- Brojne goste znam i po petnaestak godina, nekada su dolazili sa svojom decom, a danas dolaze sa unucima. Skoro pa smo postali rodbina. Što bismo mi Srbi rekli, znamo se.

Foto: Tamara Antonović

- Da krofne koje pravim i prodajem na plaži nisu odličnog kvaliteta, sumnjam da bi ih neko kupovao, jer ni ja ne kupujem nešto što mi ne odgovara - objašnjava Nešo u hladu jednog bifea u pauzi između dva obilaska plaže sa tacnom punom krofni u jednoj i brojnih dodataka u drugoj ruci.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    7. avgust 2017 | 20:58

    Najbolji čovek i najbolje krofne u Cg! Pozdrav za Nešu od Nikole iz Sarajeva

  • Milijana

    7. avgust 2017 | 20:42

    Divan čovek koga smo upoznali,a pre toga i slušali o njemu sve najlepše kad god smo bili u Bijeloj. Neša je nastavnik,inače.Veliki pozdrav!!!

  • Вук са Дрине

    7. avgust 2017 | 19:51

    Upoznao sam čoveka ovog ljeta u Zelenici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA