OVO JE SLIKA HRVATSKE: Nova fotografija Tompsona i ministra branitelja na naslovnici nedeljnika izazvala brojne komentare (FOTO)

Fotografija je nastala na Tompsonovom koncertu u Slunju, a Nacional piše da je Medved tokom fotografisanja govorio:"Gledajte ovu sliku! Gledajte ovo! To je slika Hrvatske"

  • 12

Ministar branitelja Tomo Medved sa hrvatskim kantautorom Markom Perkovićem Tompsonom, koji glorifikuje utaštvo, na naslovnoj je strani najnovijeg broja nedeljnika Nacional.

DANAS JE NAJVEĆI USTAŠA! A, verovali ili ne, Tompson je nekad čuvao koze i - SLUŽIO SRBE! (FOTO) (VIDEO)

Hrvatska voditeljka veliča Tompsona: Status koji je podelio Hrvate puca od lajkova, ali i besa (FOTO)

Fotografija je nastala na Tompsonovom koncertu u Slunju, a Nacional piše da je Medved tokom fotografisanja govorio: "Gledajte ovu sliku! Gledajte ovo! To je slika Hrvatske."

Na to se, kažu, nadovezivao njegov saradnik koji je zapitao:”Gde to ima? Ko to može da plati”?

Ministar Medved, koji međutim nije želeo da komentariše ustašku ikonografiju na koncertu koji je pratio iz prvih redova, poručio je da je tu sa njima i ministar uprave.

- Ja kao legalista postavljam pitanje: Šta je zabranjeno? Normalno, policija to što je zabranjeno procesuira, a ja uopšte ne želim da se upuštam u to da li je to stvar policije - rekao je on.

Portal Index.hr piše da su još za vreme govora, koje su pre početka koncerta održali Medved, gradonačelnik Slunja Jure Katić i župan Jelić, okupljeni skandirali "Za dom spremni", a Tompson je ponovo, dok je izvodio “Čavoglave” uzviknuo "Za dom" na šta mu je publika uzvratila "Spremni".

Foto: Nacional

To, navodi Index, ni ministrima, ni policiji nije smetalo. Portal napominje da je prijava protiv Tompsona podneta ranije kada je povodom obeležavanja godišnjice Oluje dobijao u Kninu, ali ne i u Slunju.

Podseća se da, dok je Katić govorio da "samostalna Republika Hrvatska nije nastala na nekom antifašizmu", iz publike se jasno čulo skandiranje "Za dom spremni" i pevanje pesme koja slavi ustaške zločince Juru Francetića i Rafaela Bobana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prvi Hrvatski Redarstvenik

    8. avgust 2017 | 13:24

    Što je tu čudno za Ministra koji je Ministar Hrvatskih branitelj.Isti je bio kao i Tompson Hrvatski dragovoljac i branio svoje i svoju domovinu.Toga se ne stide već se ponose kao i tisuće drugih branitelja,među kojima je bilo i tisuće pravoslavnih Hrvata koji se nazivaju i ponose da su Srbi u i iz RH.Bio sam na koncertu i vidi sam 4 susjeda Srba sa suprugama i djecom.

  • vallis aurea

    8. avgust 2017 | 18:44

    Ajde vi vratite sta je tuđe! Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj, Albaniji....koje gluposti. Jeli se ti ikada zapitas dali ima trunke normale u tebi? Ali kao sto sam vec rekao...posto si osoba koja je apsolutni višak, koja krade obicnim ljudima kisik, greska prirode, nikoga ne zanima tvoje misljenje. Ali mene i te kako, ne iz razloga sto si zanimljiv i inteligentan, naprotiv, nego iz razloga sto mi je drago iz petni zila sto su cinjenice skroz nasuprot tvojih zelja i izmisljotinja, sto te to iz dana u dan iznutra jede i trunes zbog toga, i jedino sto mozes u svom zivotnom vijeku dozivjeti kako ce tvoja voljena Srbija priznati Kosovo, tvoja voljena RS ce potpuno nestati i Srbi ce biti porazeni...opet!!! Ni tvoja djeca ni djeca njihove djece nece dozivjeti nista od tvojii snova. A ako ti to nije jasno...u Beču ima sigurno masa psihjatra...potrazi si pomoc!

  • Strahinja

    9. avgust 2017 | 01:27

    Šta je ovdje čudno braćo Srbi? Problem je u nama a ne u njima!Klin se klinom izbija i zato da smo bar u pola kao oni sve bi drugačije bilo! Ja lično preletim lijepu im njihovu, a kafu da popijem nikad sebi oprostio nebi. Žena i djeca imaju zabranu da kupuju bilo šta hrvatsko pa i zapadno hercegovačko, a o "glazbi" i da ne pričam....Budite svi kao ja i rezultati će doći vrlo brzo! BRATSKI POZDRAV IZ SRPSKE REPUBLIKE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA