Opet gori Crna Gora: Dramatično na jugu zemlje, vatra stigla i do Njegoševog mauzoleja

Gori i na moru. Požarište kod Topliša koje "traje“ oko 20 dana, proširilo se i prema Tivatskom polju

  • 3

Posle jednodnevnog zatišja zbog kiše koja je malo olakšala situaciju, požari ponovo besne na jugu Crne Gore, pišu Novosti

Gori region! Aktivni požari u BiH, CG, Hrvatskoj, Grčkoj i Albaniji

Vatrena stihija iz Crne Gore proširila se na Hrvatsku kod Konavala. Na Cetinju aktivna tri veća požara, ugrožene i kuće (FOTO)

Najkritičnije je na području Cetinja, gde vatra "guta“ velike površine šume i rastinja na Lovćenu. Vatrena stihija stigla je do ispod Njegoševog mauzoleja!

Jedan krak vatre širi se ka Bajicama gde su požari besneli prošle nedelje. Na terenu je svo raspoloživo ljudstvo Službe spasavanja Cetinja kao i 30 pripadnika Vojske Crne Gore. U pomoć su stigli vatrogasci iz Budve i Podgorice, a u gašenju učestvuju i zaposleni u JP Nacionalni park Lovćen.

- Borimo se, ali ne znamo do kad ćemo moći i kako ćemo to završiti - rekli su cetinjski vatrogasaci koji su na terenu danima i vidno su iscrljeni.

Foto: Wikipedia / Michal Krumnikl

Gori i na moru. Požarište kod Topliša koje "traje“ oko 20 dana, proširilo se i prema Tivatskom polju. Vatra je u jednom ternutku "preskočila“ makadamski put i zahvatila rastinje u polju.

Na jedvite jade spasena je kuća porodice Ristević i farma koza porodice Ginjača. Sprečeno je širenje požara prema vodoizvorištu i pumpnoj stanici Topliš.

Vara "juri“ prema Grblju gde je čekaju vatrogasci iz Kotora.

Foto: Srđan Stanković

Oko 18.30 goreo je Veliki gradski park, a požar su gasili i dobrovoljci.

Kritično je bilo i iznad Krašića. Vatra je ponovo stigla skoro do kuća, ali su vatrogasci uspeli da odbrane objekte. U Krašićima je noć dočekana ponovo sa zebnjom.

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbin

    14. avgust 2017 | 23:52

    Cccccc.... prodali kanadere i nemaju čime da gase!

  • Nina

    22. avgust 2017 | 11:53

    Preispitati da li rade to migranti nikad nije na odmet i to uzeti u obzir.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA