≫ 

Požari zahvatili BiH: Gore šume, plamen se približava kućama, vatrogasci ne mogu da se probiju do nepristupačnih terena!

Gust dim nadvio se danas nad Nevesinjem, nakon što su izbili požari na više lokacija

  • 0

Požari ponovo stvaraju probleme na Balkanu, a ovog puta najveći problem je u Bosni i Hercegovini. Vatrogasci su na terenu i bore se sa vatrenom stihijom, ali im posao otežava nepristupačan teren.

Čuju se detonacije u Hrvatskoj: Požar zahvatio šumu pod municijom

U semberskom selu Popovi danas su izbila dva požara, ali su jedan vatrogasci uspeli da lokalizuju, dok drugi i dalje gase, rečeno je "Nezavisnim novinama" u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Bijeljina.

Vatrogasci sa jednim vatrogasnim vozilom gase požar koji je izbio nedaleko od ugostiteljskog objekta "Drinska Ruža".

Požar je prijavljen u 13.50 casova, a gori nisko rastinje. U isto vreme prijavljen je još jedan požar u Popovima, ali je u međuvremenu lokalizovan. I u tom požaru je gorelo nisko rastinje.

Veliki požar širi se u dva kraka prema Poljicama, gde je izgoreo kompletan dalekovod, i Ubosko na području opštine Ljubinje, rekao je načelnik opštine Darko Krunić.

- Vatra se približava kućama u selu Poljice, a vatrogascima su u pomoć došle kolege iz Stoca. Sve je neizvesno, jer je požar zahvatio veću površinu - istakao je Krunić.

Krunić je naveo da je požar izbio oko 16 sati i da se širi ogromnom brzinom, zbog čega je bio obustavljen i saobraćaj na magistralnom putu Ljubinje-Stolac.

Foto-ilustracija: Tanjug/AP

Gust dim nadvio se danas nad Nevesinjem, nakon što su izbili požari na više lokacija.

Vatra je oko podneva izbila i u blizini magistralnog puta Nevesinje - Gacko, prenela je Fena.

Požar u nevesinjskom polju zahvatio je šumu. Vatrogasci su na terenu, a pomažu im i radnici šumskog gazdinstva.

U blizini Kifinog sela požar se širi i prema lokalnoj pravoslavnoj crkvi i groblju kao i naseljenim kućama.

Vetar otežava gašenje, a meštani su bez električne energije te ističu da je neophodna pomoć kako se vatra ne bi proširila prema kućama.

Printskrin: Tanjug

Požar na prostoru opštine Drvar, na planini Jadovnik, i dalje je aktivan. Požar je zahvatio visoku borovu šumu i širi se - saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Helikopter Oružanih snaga BiH jutros od 7 sati gasi požar, a operativne snage sa zemlje ne mogu da deluju zbog miniranog terena i dima, koji je smanjio vidljivost.

Takođe, požar na planini Čvrsnici, na području opštine Posušje, i dalje je aktivan. Vatrogasci zbog nepristupačnosti terena ne mogu da intervenišu, prenosi Avaz.ba.

Na području Tuzlanskog kantona, u opštini Banovići, vatrogasna jedinica ove opštine imala je intervenciju na gašenju požara u mestu Pribitkovići, gde je gorelo šuma i nisko rastinje. Požar je ugašen.

U opštini Gradačac, vatrogasci su imali intervenciju na gašenju požara u naselju Donje Krečane. Požar je ugašen, navode iz FUCZ-e.

Pogledajte snimke požara koji su besneli u Bosni ranije tokom leta:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA