"Radiću šta hoću i je*aću šta hoću": Hrvat manijak godinama prati i snima decu i žene, a sada su ga uhvatili na ulici! (VIDEO)

Kada ga vide, deca beže iz parka, a žene uznemireno prelaze na drugu stranu ulice. Čudno ih gleda, fotografiše i prati

  • 0

Manijak iz naselja Remetinečki gaj u Zagrebu godinama je uhodio i uzemiravao žene, devojčice, pa čak i muškarce.

OTKRIVENO KO JE MANIJAK (22): Spuštenih gaća zaskakivao žene na poznatom jadranskom letovalištu. Tri žrtve zapamtile istu stvar!

Kada ga vide, deca beže iz parka, a žene uznemireno prelaze na drugu stranu ulice. Čudno ih gleda, fotografiše i prati. Stanovnici tog zagrebačkog naselja ga godinama prijavljuju policiji, ali bez rezultata. Zato je ekipa emisije "Provjereno" odlučila da dođe na teren.

Oni su prišli muškarcu i pitali ga da li je istina da prati i uznemirava građane, na šta im je on rekao "naravno da to nije istina" i da nema temelja tim optužbama. Muškarac optužen za praćenje nije želeo da da izjavu novinarima, već je samo rekao da će pozvati advokata.

- Imala sam osećaj kao da mene čeka. Kad sam išla s posla znao je koji auto vozim i u retrovizoru ga vidim iza sebe kako čeka da ja izađem napolje i da dođe na moju stranu puta. Stvarno, osećaj je jako neugodan. Jedan dan nakon sigurno mesec dana takvih susreta na ulici, primetila sam kako se zatrčava prema meni i paralelno hoda s mojom zgradom da vidi u koji ulaz ću da uđem. I to je bilo nešto što je prelomilo u meni da odem u policiju i prijavim sve - navodi jedna od žena koje su doživele uznemiravanje.

Prijavljivan je nekoliko puta policiji, protiv njega je podnesena i krivična prijava - ali na kraju se ništa nije preduzelo. Policija nije utvrdila da postoje elementi kaznenog dela. Ipak, uhođenje odraslih nije jedina stvar koju je ovaj sredovečni muškarac praktikovao. Meta su mu i deca koja se svakodnevno igraju u parku.

- Kad idem svaki put se stvori niotkuda. Ja bih išla po sladoled, ali se ne usuđujem. Mama mi je rekla da se pazim i da ako ga vidim, bežim - navodi jedna devojčica.

- Pravi se ko da radi nešto na telefonu, ali zapravo slika. Svaki put vadi telefon kad vidi decu, apsolutno svaki put sam ga videla da to radi kad sam u blizini - izjavila je druga devojčica, što su potvrdila i druga deca.

Komšije su razmišljale da sami reše problem, ali su bili u strahu da će oni biti ti koji će nastradati.

- Par puta sam ga pitala zašto on hoda za mnom? On je na to rekao da će hodati gde hoće, raditi šta hoće i je*** šta hoće - ispričala je druga žena koju je takođe pratio ovaj manijak.

Uzurpator iz Remetinečkog gaja uhapšen je istog dana kada ga je ekipa "Provjerenog" snimila, ubrzo je i pušten, a određena mu je zabrana prilaska ljudima koje je uhodio.

Sada je na potezu DORH koji će odlučiti o podizanju optužnice.

Ceo prilog emisije Provjevereno možete pogledati OVDE, a kratak trejler u nastavku.

Daljinac

(Telegraf.rs / Izvor: provjereno.dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA