≫ 

Mlada ima 70, a mladoženja 73 godine: Pre pola veka su se zaljubili i sada konačno dočekali venčanje u crkvi i svadbu (FOTO)

U crkvi Sveti Atanasij su posle 52 godine pred sveštenicima izgovorili sudbonosno „da“

  • 4

Magda i Simon Pivkovski iz sela Mogila, na jugu Makedonije, imaju ukupno 143 godine. Upoznali su se i zaljubili pre 52 godine, a tek sada, nakon više od pola veka zajedničkog života su se i venčali.

Bosanac nas je prošle nedelje nasmejao svojim fotkama, a sada je napisao ćerki pismo pred svadbu, zbog kojeg svi plaču

Oni su iskoristili kulturnu manifestaciju „Makedonsko etno venčanje“, koja se tradicionalno održava u susednom selu Novaci, da u crkvi Sveti Atanasij pred sveštenicima izgovore sudbonosno „da“.

Foto: tera.mk

Nevesta ima 70, a mladoženja 73 godine. Kažu da su zbog spleta niza raznih okolnosti ostali nevenčani, a danas su radosni što su se konačno i pred Bogom jedno drugome zakunuli na doživotnu vernost.

Foto: tera.mk

Opština Novaci im je priredila svadbeno veselje, a oni su bili glavna atrakcija na ovoj kulturnoj manifestaciji, u okviru koje je održana revija narodnih nošnji iz raznih krajeva Makedonije i gastronomsko takmičenje u spremanju tradicionalnih jela.

Foto: tera.mk

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA